Nogomet

"Ponoviti Englesku u Beču"

Zoran Zdelar • petak, 06.06.2008.

Ivica Olić nada se će se protiv Austrije ponoviti igra prikazana protiv Engleske na Wembleyu, a napominje da se navijači ne moraju brinuti zbog neefikasnosti napadača u posljednje vrijeme...

Mnogi nogometni stručnjaci i navijači smatraju da nam za velik rezultat na Europskom prvenstvu nedostaje ubojit napadač poput Eduarda, ali Ivica Olić uvjeren je da će on i suigrači proraditi onda kad je najbitnije. HSV-ov napadač vjeruje u dobar rezultat protiv Austrije. "Da smo proteklih dana dobro radili, vidjet ćete protiv Austrije. Nadam se da neće biti problema i da ćemo opravdati ulogu favorita, jer mi to barem na papiru jesmo", smatra Olić.

Napadačka (ne)efikasnost, kao što je već rečeno, zabrinjava sve kojima su dragi crveno-bijeli kvadratići. Ipak, Olić smatra da su svi napadači u sve boljem stanju. "Svi napadači su u sve boljem stanju i napredovali smo na ovim pripremama. Osobno se osjećam dobro, iza mene je dobra sezona i ne vidim zašto to ne bih iskoristio."

S obzirom da je Olić ove sezone odigrao iznimno velik broj utakmica postavlja se pitanje je li ostalo dovoljno svježine za veliko natjecanje. "Nije mi bitno koliko sam utakmica odigrao, o umoru uopće ne razmišljam. Zdrav sam i veselim se svakoj utakmici. Što ih je više to bolje, jer sam u izvrsnom stanju", rekao je Olić.

Upoznat je Olić s prvim protivnikom na Europskom prvenstvu, pažljivo je pratio njihove utakmice tijekom pripremnog razdoblja. "Oni su odigrali vrhunski prvi sat vremena u dvoboju s Nizozemskom i Njemačkom i zbog toga ih treba poštovati. Ipak, ne mogu nam ništa sakriti jer sve znamo o njima. U Beču će biti važno iskoristiti na najbolji način svaku priliku, jer će to odlučivati utakmicu, a ulog je ogroman."

Svi skupa nadamo se da će Olić ponoviti utakmicu s Wembleyja kad je bio među najboljim igračima na terenu i izluđivao engleske braniče. "Utakmicu protiv Engleske neću nikad zaboraviti. Pokazali smo snagu vraćanja u igru kad nam malo padne tempo, a svi reprezentativci su odigrali na visokoj razini. Nadam se da ćemo to ponoviti i protiv Austrije."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!