Tenis

Roger po set(ove) protiv Rafe

Tea Lokas • petak, 06.06.2008.

Roger Federer bio je bolji u drugom finalu ovogodišnjeg Roland Garrosa od 21-godišnjeg Francuza Gaela Monfilsa, koji je kao najugodnije iznenađenje došao do polufinala na domaćem terenu. Nije se olako pustio Monfils, čak tri sata zadržao je na terenu prvog igrača na svijetu...

Najbolji rezultat u Roland Garrosu napravio je Monfils prije dvije godine došavši u četvrto kolo, a sada se nalazio u polufinalu protiv najboljeg igrača svijeta uz maksimalnu podršku svoje publike. Bila je to prava prilika da napravi najveći korak u svojoj karijeri.

Roger Federer je u prvi set ušao suvereno, dva puta je razbio servis protivnika, ostvarivši 100-postotan učinak na mreži (10/10). U drugom se setu priča nastavila; moćni Švicarac ostvaruje break prednosti već na startu, u trećem gemu, no mladi Francuz u tim trenucima kreće u napad te vrativši izgubljeno dolazi do 6:5 gdje iskorištava drugu priliku za break i poravnava u setovima na 1:1.

Nakon malog pada postotka prvog servisa u drugom setu, Federer se uzdiže u trećem i s dva osvojena protivnikova servisa stiže na 5:2. Na trenutak je ponovno zaprijetio Monfils, no Roger uzvraća novim breakom i posprema i treći set u svoj "džep".

Uzbudljivo je bilo u četvrtom setu, gdje su se ova dvojica čvrsto održavali "na površini" čuvajući svoj servis sve do 6:5. Monfils je imao svoju priliku kod 3:3 (dvije break šanse), dok je Federer mogao riješiti meč već na servisu Francuza za 5:5. Igra se na kraju ipak produžila, no ne u peti set, nego samo do 6:5 kada je švicarski meister osigurao ponovni okršaj sa svojim stalnim "partnerom" u finalu - Rafaelom Nadalom.

Finale svih finala ponovno je na rasporedu u nedjelju. Jedno je sigurno - povijest će se stvarati.

Tenisači, polufinale: Roger Federer (Švicarska, 1) - Gael Monfils (Francuska) 6:2, 5:7, 6:3, 7:5.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!