Nogomet

"Travnjak je odličan, bit ćemo i mi!"

Bernard Jurišić • subota, 07.06.2008.

(Iz Beča za Sportnet.hr Bernard Jurišić). Posljednji trening je odrađen, sve je spremno za početak puta hrvatske nogometne reprezentacije na Europskom prvenstvu. Igrači su nakon treninga hvalili uvjete, iako je kiša i ovog puta padala, kao i prije Wembleya...

Ivan Klasnić: "Prva utakmica je uvijek teška, takva će biti i ova naša sutrašnja, ali ja sam uvjeren da ćemo mi slaviti. Moramo izdržati prvih 5 do 10 minuta austrijskog pritiska, jer vjerujem da će oni krenuti žestoko, nošeni svojom publikom. Ako to izdržimo, imamo dobre šanse, jer mislim da imamo bolju momčad nego Austrijanci i da će naša kvaliteta doći do izražaja što utakmica bude odmicala."

Dario Šimić: "Osjetili smo travnjak, osjetili smo stadion i mislim da smo maksimalno spremni. Mislim da će biti dobro. Igramo protiv domaćina i od nas se očekuje pobjeda, ali ako želimo proći dalje moramo dobro odraditi posao. Recept? Strpljivost i agresivnost, moramo biti pametniji od Austrijanaca, a mislim da imamo kvalitetniju momčad od njih."

Luka Modrić: "Austrijanci imaju prednost utoliko što igraju kući, njihovih navijača bit će više na tribinama i zbog toga ih treba respektirati. Mislim da ambijent neće igrati toliku ulogu, jer smo mi kvalitetniji i odigrali smo puno utakmica pred protivničkim navijačima. Ne vjerujem da će Austrijanci jurnuti na nas od prve minute, jer su i oni svjesni naše kvalitete."

Darijo Srna: "Travnjak je odličan, iako smo trenirali po kiši vidi se da su se domaćini potrudili da ga maksimalno dobro spreme. Sve je super, uvjeti su na vrhunskoj razini, ipak je ovo Europsko prvenstvo. Jedva čekamo početak utakmice i istrčavanje pred mnoštvo naših navijača koji će uvjeren sam, nadglasati brojnije domaćine. Motiva nam ne nedostaje, atmosfera na treningu je bila kao i uvijek odlična. Znamo da nas tisuće hrvatskih navijača dolaze bodriti i vjerujem da ćemo im se odužiti pobjedom. Bit ćemo pravi!"

Igor Budan: "Ako ponovimo naše predstave iz kvalifikacija, mislim da ne bismo trebali imati problema protiv Austrije. Nećemo imati nikakvu ispriku što se tiče terena i stadiona, jer su uvjeti sjajni. I mi moramo biti na toj razini i uspjeh neće izostati."

Ivan Rakitić: "Ako mi odigramo utakmicu kako znamo, na razini na kojoj možemo igrati, mislim da će nas Austrijanci teško zaustaviti. Dat ćemo sve od sebe, pokušat ćemo dosegnuti svoj maksimum i vjerujem da će tako biti. Jaki smo i mislim da je naša prednost što ne ovisimo o jednom igraču, mnogi su sposobni samo riješiti susret. Izbornik se odlučio krenuti bez mene, no nadam se da ću barem u nastavku dobiti šansu pomoći momčadi."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!