Košarka

Ukić najbolji u porazu Lottomatice

Ivana Spahija • nedjelja, 08.06.2008.

Treći finalni susret doigravanja talijanskog košarkaškog prvenstva završio je novom, ukupno trećom pobjedom Montepaschija, čime se momčad iz Siene približila na korak do naslova prvaka Italije. Unatoč solidnoj igri, izabranici Jasmina Repeše ni ovaj put nisu uspjeli doći do pobjede...

Ni prednost domaćeg terena nije puno pomogla košarkašima Lottomatice da upišu prvu pobjedu nad momčadi iz Siene. Košarkaši Montepaschija su rezultatom 72:80 ostvarili ukupno treću pobjedu nad Rimljanima i za titulu prvaka nedostaje im još jedna. Izabranici Jasmina Repeše dobro su ušli u utakmicu i imali su inicijativu tijekom prvog poluvremena, ali ih je loša završnica na kraju stajala konačnog slavlja.

Po dobrom starom običaju, košarkaši iz Siene loše su ušli u susret, čime su dopustili Rimljanima da nakon deset minuta igre imaju "lagodnih" 16 poena prednosti (26:10). Ništa značajnije nije se promijenilo ni u drugoj četvrtini te su domaćini na odmor otišli pri +12 (38:26).

No, u nastavku se sve promijenilo i gosti iz Siene napokon su se trgnuli iz sna. Treća četvrtina okončana je sa samo pola koša prednosti za Lottomaticu (46:45), a nakon trice Lavrinoviča za 46:48 u samom otvaranju posljednje četvrtine, gosti do kraja susreta nisu ispustili prednost te su utakmicu priveli kraju s konačnih osam poena prednosti.

Pobjedi Montepaschija najviše je pridonio Shaun Stonerook sa 17 postignutih poena uz šest skokova i četiri asistencije. Najbolji iz redova Lottomatice bio je naš Roko Ukić, koji je za 27 minuta provedenih na parketu ubacio 14 poena uz četiri skoka i dvije asistencije.

Lega A Basket, doigravanje, finale, treća utakmica: Lottomatica Roma - Montepaschi Siena 72:80 (ukupno 0-3).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!