Košarka

Roanne šokirao Le Mans

Branko Barić • ponedjeljak, 09.06.2008.

Branitelji naslova napravili su ogromno iznenađenje pobijedivši u Le Mansu i plasiravši se u veliko finale francuskog prvenstva koje se igra 15. lipnja u Bercyju. Protivnik će im tamo biti momčad Nancyja koja je na svom parketu u majstorici uvjerljivo svladala Asvela...

Niti ove godine momčad koja je osvojila prvo mjesto u regularnom dijelu prvenstva nije dohvatila finale. Le Mans je potpuno "pukao" u za njih ključnoj utakmici i iznenađujuće okončao pohod ka tituli prvaka. Roanne je u trećoj dionici imao i prednost od 24 poena razlike, što su domaćini, unatoč velikim naporima, uspjeli tek smanjiti na konačnih 71:57.

Marc Salyers je još jednom dokazao svoju klasu ubacivši 20 poena uz devet skokova i drugu godinu za redom odvodi svoju momčad do finala. Nakon utakmice domaći su se navijači vrlo emotivno oprostili od trenera Vincenta Colleta, njegovog pomoćnika Pierrea Tavanoa i velike zvijezde Nicolasa Batuma koji odlaze iz kluba.

Nancy nije dopustio nikakvo iznenađenje protiv neugodnog Asvela i s rezultatom 104:89 osigurao put za Bercy. Gosti su na poluvremenu čak i vodili s 51:44, no uragansko drugo poluvrijeme Nancyja postavilo je stvari na svoje mjesto. Za to je najzaslužniji Dominikanac Ricardo Greer s 30 poena i devet asistencija, što je njegov najbolji učinak u najjačem košarkaškom natjecanju u Francuskoj.

LNB Pro A, polufinale, treći susreti:
Le Mans – Roanne 57:71 (1:2)
Nancy – Asvel 104:89 (2:1)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!