Nogomet

Kuhn: "Iskoristit ćemo svoje prilike"

Goran Tomičić • ponedjeljak, 09.06.2008.

Švicarska je loše otvorila Europsko prvenstvo. U nesretnom porazu protiv Češke izgubljen je i kapetan Alex Frei, što je značajno umanjilo izglede Kuhnove momčadi u utakmicama protiv Turske i Portugala...

"Igrali smo bez straha i dominirali smo, od početka smo ih pritiskali. Češka nije napravila ništa osim postignutog pogotka, ali tako je to kad je sreća na protivničkoj strani", izjavio je Johan Vonlanthen.

Izbornik Jakob Kuhn vjeruje u bolji rezultat protiv Turske: "Igrali smo protiv šeste najbolje momčadi na svijetu i zaslužili smo bolji rezultat. Nakon utakmice sam čestitao igračima na dobroj igri. Rezultat ipak nije bio povoljan, ali nisam primijetio znakove depresije u momčadi. Polako počinjemo zaboravljati poraz jer igrači znaju da su dobro odigrali. U srijedu ćete protiv Turske vidjeti momčad koja je spremna iskoristiti svoju posljednju priliku."

Izbornik domaćina Europskog prvenstva imat će problema u izboru napadača. Frei je otpao, a Streller ima problema s gležnjem, ali će vjerojatno ipak biti spreman. Tako je mladi Derdiyok jedini potpuno spremni napadač, iako u vrhu napada može igrati i Gygax.

"Možemo koristiti Gygaxa u napadu. Nakon prve utakmice nemamo mnogo potpuno zdravih i spremnih napadača", kratak je bio Kuhn.

Svoje mišljenje o utakmici protiv Češke rekao je i Hakan Yakin: "Nema koristi od osvrtanja na poraz. Moramo gledati naprijed. U srijedu igramo protiv Turske i već sam rekao suigračima da je to za nas prvo finale Europskog prvenstva. Sjetite se Portugala prije četiri godine, kad su izgubili prvu utakmicu i stigli do finala. Dali smo sve od sebe protiv Češke i isto ćemo morati ponoviti protiv Turske."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!