Tenis

Čiliću pašu tie-breakovi

Ivor Krapac • ponedjeljak, 09.06.2008.

Marin Čilić pobrinuo se za drugu pobjedu hrvatskih predstavnika prvog dana na travi londonskog Queen's Cluba. Čilić je u dva tie-breaka bio bolji od Austrijanca Jürgena Melzera i time napravio prvi korak na turniru na kojem je lani bio u četvrtfinalu...

Uz Marija Ančića sat-dva ranije, i Marin Čilić bio je uspješan na startu Queen's Cluba. Marin je sa 7:6(2) i 7:6(5) ispratio ljevorukog drugog austrijskog reketa Jürgena Melzera, 81. na Entry listi.

Dva tie-breaka možda će sugerirati klasični dvoboj na travnatoj podlozi, s dominacijom servera i malo prilika na reternu, no prijetnji breakom ipak je bilo sasvim dovoljno - na obje strane. U prvom setu dogodila su se i dva izgubljena servis-gema, Čilić i Melzer uzeli su po jedan break.

Marin je u tom dijelu meča bio u prednosti. Servirao je prvi, a i breaknuo je prvi, za 5:3, no servis-gem pri tom vodstvu ipak ga nije odveo do osvajanja seta. Stigao je do set-lopte kod 40:30, propustio je dvostrukom pogreškom, da bi u nastavku, nakon Melzerovog breaka i povratka u ritam serviranja, morao riješavati posao u tie-breaku. Obavio ga je odlično, sa samo dva izgubljena poena.

Uoči drugog tie-breaka, u drugoj dionici je bolju priliku imao Austrijanac, uz Čilićevu spašenu set-loptu na servisu pri zaostatku od 5:4. Melzer je imao šansu i u tie-breaku, s mini-breakom prednosti i vodstvom od 4:2, no do kraja je uhvatio još samo jedan poen.

Nakon startnog austrijskog, Marinu u idućem kolu slijedi francuski izazov. Za prolazak u osminu finala morat će preko sedmog nositelja Paul-Henrija Mathieua (17.), s kojim se ove sezone susreo već dvaput. Mathieu je slavio na tvrdoj podlozi Masters Series turnira u Miamiju i zemlji Münchena, oba puta u tri seta, a to su ujedno i njegova jedina dva dosadašnja ogleda s Čilićem.

ATP Queen's Club, 9.6.2008., prvo kolo: Čilić (Hrvatska) - Melzer (Austrija) 7:6(2), 7:6(5).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!