Rukomet

Gobac i UO ruše Kavrana

Ivana Strahija • srijeda, 11.06.2008.

Jučerašnja sjednica najužeg vodstva Hrvatskog rukometnog saveza prošla je u maniri dobro znanog odbojkaškog ponašanja koje nas je "uveseljavalo" tijekom prošle godine. Do neslaganja je došlo na liniji Kavran – Gobac, a dva su najvažnija čovjeka Saveza javno ukrstila svoje mačeve.

Na jučer održanom sastanku Upravnog odbora HRS-a devet je članova napustilo sjednicu, jer se nisu složili oko uvrštavanja dodatne točke na dnevni red, po kojoj bi se raspravljalo o radu Skupštine, odnosno predsjednik Željko Kavran odbio je takvu izmjenu dnevnog reda, pa je većina članova napustila sjednicu, predvođena Zoranom Gopcem, izvršnim dopredsjednikom saveza.

Danas saznajemo o čemu se točno radilo, jer nam je putem telefona izjavu dao Zoran Gobac: "Radi se jednostavno o tome da se 11 članova Upravnog odbora razišlo s Kavranom. Jučer su ostavke na mjesta u Upravnom odboru potpisali uz mene i Mesarić, Koraca, Matijević, Matijašević, Maras, Dunato, Tandara, Zubanović, Đapić i Salajić. Poštovat ćemo proceduru i što prije sazvati sjednicu izvanredne izborne Skupštine, jer Savez u ovom trenutku ne smije ostati bez vodstva", jasan je bio Gobac.

Već na sjednici Skupštine HRS-a pred tjedan dana konstatirano je kako Kavran krši Statut, kaže Gobac: "Kavran je bio u sukobu interesa jer se nije povukao s mjesta predsjednika Perutnine Pipo IPC, već je klub zastupao i prema Savezu. Upravo je zbog te situacije poništen i natječaj za završnicu Kupa. Nadzorni je odbor Kavranu predložio da to riješi do sjednice Skupštine, što nije učinio."

K tome Gobac smatra kako Kavran nije zastupao Hrvatski rukometni savez kako je trebalo: "Najsvježiji je primjer s kvalifikacija za Olimpijske igre u Zadru, kad je od tri protokolarne obaveze nazočio samo jednoj. Ne odlazi ni na sastanke u Hrvatski olimpijski odbor, a ni na međunarodne kongrese, dok je u godini dana sazvao tek četiri sastanka Upravnog odbora Saveza."

Upitali smo Gopca pretendira li on na titulu predsjednika: "Ne želim biti predsjednik, a kandidaturu ne bih prihvatio. Naš je kandidat, to mogu otvoreno kazati, Sandi Šola iz Karlovca, koji ima podršku preko 95 posto skupštinara."

Reakciju na novonastalu situaciju od Kavrana očekujemo kasnije danas.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!