Zimski sportovi

Linden objavio kraj

Ante Jukić • četvrtak, 12.06.2008.

Dugogodišnji kapetan i napadač Vancouver Canucksa, Trevor Linden, objavio je kraj svoje bogate karijere...

Ono što se posljednjih mjeseci dalo naslućivati, jučer je dobilo i konačnu potvrdu. Nakon odigranih 19 NHL sezona, 38-godišnji Trevor Linden zaključio je svoju karijeru, čime su se Canucksi oprostili od jednog od najboljih igrača u svojoj povijesti.

"Danas je vrlo emotivan dan za mene. Zatvaram jedno prekrasno poglavlje svog života i otvaram novo, kojemu se jako radujem. Želio bih se zahvaliti svim suigračima, trenerima, navijačima i svima onima koji su mi pružali podršku sve ove godine", vidno je uzbuđen bio Linden prenosivši novinarima odluku o konačnom povlačenju.

Kanadski je napadač svoju NHL karijeru započeo još tamo 1988. godine, kada su ga Canucksi izabrali kao drugi "pick" drafta. Već je prva njegova sezona pokazala o kakvom se igraču radi, budući da je izabran za rookieja godine, a još jedno veliko priznanje stiglo je u sezoni 1991-92, kada je izabran za kapetana Canucksa. Sa samo 21 godinom, Linden je tada bio najmlađi kapetan jednog NHL kluba.

Osim za Vancouver Canuckse, u kojima je proveo prvih deset i posljednjih šest sezona karijere, nastupao je i za Montreal, NY Islanderse i Washington, no i sam Trevor će reći kako se jedino u Vancouveru osjećao kao kod kuće. U 1382 utakmice regularne sezone, koje je odigrao u dresu Canucksa, Linden je zabilježio 375 pogodaka i 492 asistencija, a još je efikasniji bio u playoff utakmicama, ubilježivši 34 gola i 65 asistencija u 124 nastupa.

Od ostalih dostignuća legendarnog Canucka, treba spomenuti dva nastupa na NHL All Star utakmicama (1991. i 1992.) te sudjelovanje na ZOI u Naganu 1998. godine, u dresu kanadske reprezentacije.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!