Nogomet

"Pokazali smo da imamo snage"

Bernard Jurišić, Tomislav Pacak • četvrtak, 12.06.2008.

U velikoj pobjedi nad Nijemcima u kojoj Hrvatska nije imala slabu točku, važan dio posla obavili su i Niko Kovač i Ivica Olić. Kapetan Kovač ponovno je pokrio sve što se može u veznom redu, a Olić trčao i borio se u napadu, iskoristivši i svoju šansu za drugi hrvatski pogodak...

"Danas smo zasluženo dobili utakmicu i jako smo sretni", prokomentirao je Niko Kovač veliku pobjedu: "Utakmica je bila na visokom nivou, svi koji su mislili da Hrvatska nema snage danas su dobili odgovor."

S obzirom na teret favorita na otvaranju EP-a, protiv Austrije je sve bilo psihološki teže, susret s Nijemcima donio je puno ljepšu sliku: "U prvoj utakmici nam je glava malo štrajkala, noge su bile teške, strah je ušao u kosti, a danas nismo imali ništa za izgubiti i vidjelo se kako možemo igrati kada je tako."

Ivica Olić ponovno je pretrčao kilometre i vršio pritisak na njemačku obranu dok god je bio na terenu, a sve je okrunio pogotkom za 2:0. U završnici je otišao na zaslužen odmor, prepustivši svoje mjesto Mladenu Petriću.

I Olić je bio oduševljen velikom pobjedom u Klagenfurtu: "Bilo je bitno da u zadnjih 20 minuta uđe Petrić i donese pritisak, ako bude prilika za kontru da imamo svježeg igrača i da izbornik sigurno može računati na njega i više od 20 minuta. Danas sam također istrčao dosta, pa mi je i odgovarala zamjena."

"Danas je bilo super igrati, odlično smo stajali na terenu. Niko je na ovoj poziciji izvrstan, uvijek zna gdje će s loptom i lakše je igrati", nastavio je strijelac drugog hrvatskog pogotka: "Igrali smo jako dobro i zaslužili smo pobjedu. Imali smo malo problema s dugim loptama, ali Kovač i Šimunić su tu bili toliko nadmoćni iako su oni svi visoki barem 1.90 m."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!