Nogomet

Bruckner ne želi jedanaesterce

Martina Oštrić • četvrtak, 12.06.2008.

Češki izbornik Karel Bruckner izjavio je da će njegova momčad napraviti sve kako bi izbjegla lutriju penala koji bi ih nakon treće utakmice, koju Česi igraju protiv Turske, mogli odvesti ili udaljiti od drugog kruga...

Nakon poraza Čeha od Portugala s 3:1, odnosno turske pobjede nad Švicarcima od 2:1, suparnici u trećem kolu prvog kruga dijele drugo mjesto u grupi A s istim brojem bodova te jednakom gol-razlikom. Sukladno tomu, kao što je već poznato, u slučaju izjednačenog rezultata u posljednjoj utakmici, rivali će prolazak u drugi krug tražiti kroz jedanaesterce.

Izbornik reprezentacije Češke, Karel Bruckner, svjestan je situacije koja je zadesila njegovu momčad, a unatoč tomu što će na sljedećim treninzima sa svojim igračima vježbati penale, želi ih izbjeći pod svaku cijenu. "Moramo se fokusirati na igru i prikazati kvalitetu kakvu smo pokazali u prvom poluvremenu protiv Portugala te riješiti problem u 90 minuta" jasan je Bruckner.

Iako je njegova reprezentacija u utakmici protiv Portugala pokazala puno bolju igru nego u prvom meču protiv Švicarske, Česi nisu uspjeli parirati odličnoj igri Scolarijeve momčadi. Ipak, Bruckner vjeruje da ništa nije gotovo do završetka posljednjeg kola.

"Nije iznenađenje što je Portugal već nakon dvije utakmice u četvrtfinalu jer su oni i prije početka samog prvenstva slovili kao jedan od favorita. Za sve ostale uvijek su u pitanju bile tri utakmice, mada, iznenadili su me Švicarci koji su se oprostili od natjecanja tako rano" izjavio je 68-godišnji Bruckner nakon treninga reprezentacije.

Bruckner, koji je svojim igračima dao slobodan dan nakon povratka iz Švicarske, imao je radno popodne sastavljajući strategiju i shemu kojom će se boriti protiv Turske kako bi izbjegao penale. Ipak, po tko zna koji put, pred novinarima nije propustio obraniti svoju odluku stavljanja Milana Baroša umjesto Jana Kollera u početnih 11.

"Baroš je drukčiji tip igrača od Kollera. Vrlo je brz i opasan ako ima prostor u koji može utrčati, pa vjerujem da je moja odluka ipak bila dobra." Unatoč tomu, nije otkrio tko će od dvojice napadača početi u sljedećoj utakmici.

Češki stožer već je danas počeo raditi na "slučaju Turska", a slijedi detaljno analiziranje utakmica protiv Portugala i Švicarske: "Probat ćemo ponoviti dobre stvari iz jučerašnje utakmice, pogotovo iz prvog dijela, te ojačati našu obranu u pojedinim situacijama." S obzirom da je Bruckner već odlučio o svojoj sudbini nakon Eura, kaže da bi ovo mogla biti posebna utakmica za njega, no: "Nadam se da će biti i drugih mogućnosti" zaključio je Čeh.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!