Nogomet

Kranjčar: "Znali smo koliko vrijedimo"

Bernard Jurišić, Marin Vuković • četvrtak, 12.06.2008.

Svim igračima zaista nije bilo teško odgovarati na brojna pitanja znatiželjnih pripadnika sedme sile. Teško je bilo sažeti utakmicu i sve emocije koje ona nosi u samo nekoliko riječi, ali zajednički nazivnik mogao bi biti: Hrvatska je pokazala za što je spremna.

Vedran Ćorluka: "Pobijedili smo Njemačku nakon jedne odlične igre i u odličnoj atmosferi i stvarno je prelijepo danas biti Hrvat. Protiv Austrije smo imali neki pritisak jer je objektivno Austrija bila slabiji protivnik od nas i morali smo pobijediti na startu, ali mislim da smo danas pokazali dobru igru i da smo zasluženo pobijedili. Ja sam i nakon Austrije rekao da nisam igrao dobro, ali danas sam igrao dobro i nadam se da će u sljedećoj utakmici biti još bolje."

Niko Kranjčar: "U prvoj prilici u kojoj sam se našao mislim da smo i ja i moj čuvar bili 50-50 na lopti, da sam je bolje zakvačio možda bi bilo nešto, no teško je bilo iz te situacije, a kod druge prilike jedino mi je žao što sam pogodio direktno u vratara. Najbitnije je da smo odigrali kao prava momčad, dokazali svima da stvarno imamo momčad koja može parirati svakome. Morali smo i svojim ljudima dokazati koliko smo dobri i to smo dokazali i zbog toga smo sretni. Znali smo koliko vrijedimo i koliko možemo i ne vjerujem da će više biti sumnje u nas. Pokazali smo da smo ekipa u koju treba vjerovati i na koju treba biti ponosan, s njom možemo učiniti velike stvari i na ovom europskom prvenstvu, a pogotovo za dvije, tri, četiri godine."

Josip Šimunić: "Nijemci su odlični, oni su pravi napadači, ali svi momci su odigrali jako dobro, borili su se do kraja. To je najvažnije, dali smo sve od sebe do kraja. Nažalost, primili smo onaj jedan gol, ali mislim da smo odigrali skoro savršeno. Što se njemačkih novinara tiče koji su me proglašavali ovakvim ili onakvim, ovo večeras možda je samo dokaz da oni nemaju pojma."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!