Nogomet

Može li Češka u drugi krug?

Martina Oštrić • četvrtak, 12.06.2008.

Za sve Čehe, a i one koji nisu nužno Česi, ali simpatiziraju spomenutu reprezentaciju, nedjelja navečer će biti "dan D" ovogodišnjeg Eura. Kao što je poznato, Češka se nalazi na drugom mjestu skupine A, izjednačena s Turskom, i samo im pobjeda igra za prolazak u četvrtfinale, a tamo ih, ako prođu, čekaju Kockasti...

Iako ih je Portugal porazio s visokih 3:1, Česi imaju pravo na optimizam s obzirom na prikazanu igru protiv jednog od favorita prvenstva. Nakon početnog šoka zbog primljenog pogotka Česi su pokazali koliko su pokretna ekipa te su golom Libora Sionka uspjeli izjednačiti rezultat prije nego su ih Portugalci potpuno potopili. Sionko je pokazao kako je u odličnoj formi, a opasnost od njegovih golova bila je očita i protiv Portugalaca.

Brucknerova ekipa Švicarsku će napustiti praznih ruku ne svladaju li Tursku u 90 minuta ili nakon izvođenja uvijek neugodnih jedanaesteraca. Ipak, uz odličnog Petera Čecha na vratima, Česima ipak ostaje nada u prolazak skupine i kratki obilazak glavnog austrijskog grada prije utakmice s Bilićevim izabranicima.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!