Nogomet

Contra: "Nizozemska je ključ"

Ante Jukić • petak, 13.06.2008.

Jedan od najiskusnijih igrača u redovima rumunjske reprezentacije, Cosmin Contra, smatra da će odlučujuća utakmica za prolaz u drugi krug biti ona protiv Nizozemske, bez obzira na ishod današnjeg dvoboja s Italijom...

Iako je pred njima susret s aktualnim svjetskim prvacima (danas u 18.00 h), Cosmin Contra ocijenio je susret s Nizozemskom kao ključni za prolaz u četvrtfinale:

"Moramo tek vidjeti kako ćemo proći s Talijanima. No, bez obzira na to, mislim da možemo pobijediti Nizozemsku još jednom", izjavio je Contra, pozivajući se na susrete Nizozemske i Rumunjske u kvalifikacijama, gdje su Rumunji ubilježili pobjedu i remi protiv Oranja.

33-godišnji igrač Getafea također smatra da će Italija u njihovom današnjem susretu biti pod velikim pritiskom, što bi trebala biti prednost za njega i suigrače.

"Talijani znaju da, ako ne pobijede nas, mogu odmah pakirati kofere. Bit će to veliki pritisak na njihovim leđima. Nama, pak, ni neriješeni ishod ne bi bio loš. Sigurno je da će oni morati više riskirati, tako da očekujem da ćemo imati dosta prostora za kontranapade, a talijanska obrana je već pokazala dosta nesigurnosti na ovom natjecanju", optimistično je zaključio Contra.

Inače, Rumunjska će u današnji susret krenuti bez Cipriana Marice, koji se još uvijek nije oporavio od ozljede glave zadobivene na treningu u utorak.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!