Nogomet

Okrutno prizemljenje Nijemaca

Maja Giljanović • petak, 13.06.2008.

Kaže francuski L'Equipe i ističe da je snažni pressing Hrvata posve neutralizirao Mannschaft koji u igri za četvrtfinale ostaje samo zahvaljujući nejakim protivnicima - Poljacima i Austrijancima - u duelu s kojima će boriti boj za prolaz dalje...

Joachim Löw je, navode, svoje igrače upozorio: "Moramo od prve minute nametnuti svoj ritam, ni u kom im slučaju dozvoliti da se eventualno razmašu", ali teoriju nije stigao pretvoriti u praksu. Bilićeva je vezna linija, naime, razvukla njemačku i od vrhunske klase Michaela Ballacka učinila neprepoznatljivog igrača niti srednje klase.

Marca, pak, naglašava da se Hrvatska pomalo pretvara u njemačku "crnu mačku" - okruglo 10 godina od rapsodije u Lyonu (3:0) hrvatski je sitni vez bacio u drugi plan savršenu fizičku spremu favoriziranog protivnika: gran (veliki) je Luka Modrić držao igre u svojim rukama, Niko Kovač zabrnjačio Ballacka, neriješiva im je zagonetka bio rastrčani (preko 10 kilometara za 85. minuta igre) Niko Kranjčar, Ivan Rakitić je potvrdio svu raskoš talenta...

Zapravo - slabe točke među Bilićevom 14-icom koja je istrčala na Wörtersee naprosto nije bilo.

Limiti Nijemaca u igri prema naprijed sasvim su ogoljeni u zadnjih petnaestak minuta - Podolski je smanjio, ali suvisla akcija kojom bi izborili po svemu nezasluženi remi unatoč prelasku na 4-3-3 nije stvorena: u Pletin se šesnaesterac nabacivalo bez ikakva rezona te je po isteku 90. slavlje rijeke hrvatskih kockica u Klagenfurtu i šire eruptiralo.

Hrvati idu dalje, a Nijemci? Nije se poslije Poljske (2:0) u prvom kolu činilo mogućim, ali Nijemci - vise - misle, naime, Talijani i do u nebesa hvale Hrvatsku koja uvijek iznova pokazuje da je protiv "velikih" sve češće "još veća".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!