Košarka

Repeša i Ukić bez naslova

Ivana Spahija • petak, 13.06.2008.

Unatoč velikom trudu najboljeg igrača pete finalne utakmice doigravanja talijanskog košarkaškog prvenstva, našeg Roka Ukića, Lottomatica Roma ipak je doživjela četvrti poraz od momčadi Montepaschija. Time se momčad iz Siene okrunila naslovom prvaka Italije...

Košarkaši Montepaschija iz Siene prvaci su Italije u sezoni 2007./2008. Momčad iz Siene doista je zaslužila naslov prvaka, s obzirom na dominaciju u regularnom dijelu prvenstva, ali i u susretima doigravanja. Unatoč kiksu u četvrtom susretu finala, u kojem su košarkaši Lottomatice na domaćem terenu trenutno odgodili slavlje košarkaša iz Siene, Montepaschi je u petom susretu na domaćem parketu upisao pobjedu i rezultatom 92:81 osvojio košarkaški Scudetto.

Susret je započeo laganom dominacijom gostiju iz Rima, a domaćini su se probudili krajem prve četvrtine koju su priveli kraju s tri poena prednosti (24:21). Košarkaši Lottomatice uspjeli su sredinom druge četvrtine doći do izjednačenja (31:31), no domaćini su, ponajprije zahvaljujući šutevima McIntyrea i Ressa na odmor otišli pri +9 (49:40). Od tog trenutka utakmica je postala jednosmjerna ulica za košarkaše iz Siene, koji su susret priveli kraju s konačnih 11 poena prednosti.

Naš Roko Ukić ponovno je ponio titulu najboljeg igrača utakmice. Za 27 minuta provedenih na parketu ubacio je 17 poena kojima je pridodao dva skoka i jednu asistenciju. Pobjedi Montepaschija najviše je pridonio Bootsy Marvis Thornton s također 17 ubačenih poena uz tri skoka.

Lega A Basket, doigravanje, finale, peta utakmica: Montepaschi Siena - Lottomatica Roma 92:81 (ukupno 4-1).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!