Nogomet

"Dovraga, opet Hrvati!"

Marin Vuković • petak, 13.06.2008.

Iako zadovoljni što su Hrvati pobijedili možda i najveće engleske rivale, nakon sjajnog izdanja Bilićevih izabranika u Engleskoj počinje rasti zabrinutost zbog novih susreta Hrvata i Engleza u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2010.

Dok su se nakon utakmice s Austrijom brojni engleski mediji, ali i navijači, pitali kako je takva Hrvatska mogla dvaput svladati Englesku i dok su s podsmijehom planirali osvetu u sljedećem kvalifikacijskom ciklusu, Slaven Bilić je sa svojim suradnicima pomno pripremao taktiku za novo rastavljanje snažnog njemačkog stroja. Danas, jutro nakon što je Hrvatska upisala jednu od najvećih pobjeda u povijesti, Engleska je ponovno zabrinuta.

"Dovraga, zar se opet moramo naći s Hrvatima u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo", piše britanski tabloid The Sun u komentaru sinoćnje utakmice. "Fabio Capello je sinoć bio u Klagenfurtu kako bi još jednom vidio protivnika s kojim će igrati u rujnu ove godine i sigurno nije mogao mirno sjediti. Činjenica da je Hrvatska dvaput pobijedila Englesku u kvalifikacijama za Euro 2008 sigurno nije bila slučajnost. Oni su nogometna sila koje se treba čuvati, a to su sinoć mogli posvjedočiti i Nijemci", piše The Sun.

Citirajući izjavu Slavena Bilića kako je ovo veća pobjeda od one na Wembleyu, list navodi da je naša reprezentacija odigrala savršeno te da je deklasirala Njemačku. "Ova hrvatska pobjeda je rame uz rame s poznatom pobjedom iz 1998. godine kada je Hrvatska svladala Njemačku s 3:0. Osvoje li Hrvati naslov prvaka Europe bila bi to svojevrsna utjeha Engleskoj, ali nemojte se zavaravati, to se stvarno može dogoditi", završava The Sun komentar velikim komplimentom Hrvatskoj.

"Fabio Capello je provjeravao najjačeg protivnika Engleske u kvalifikacijama za SP, znajući da će se s hrvatskim izbornikom uskoro naći u izravnom dvoboju.", piše Telegraph u još jednom iznimno pozitivnom komentaru hrvatske pobjede prepunom pohvala Bilićevim izabranicima. "Utakmica je potvrdila ono što je Capello već znao, suočit će se s reprezentacijom sposobnom za pobjedu nad bilo kime."

Telegraph secira igru Njemačke i za sve pogreške posebno krivi izbornika njemačke reprezentacije Joachima Löwa, ali i vratara Jensa Lehmanna kojemu sjedenje na klupi Arsenala definitivno nije donijelo ništa dobroga. "Premda ih svi nazivaju favoritima, Njemačka ima slabosti koje Poljska nije znala iskoristiti, ali je Hrvatska bila dovoljno kvalitetna da to učini", piše u komentaru.

Hrvatskoj se predviđa puno lakši put do eventualnog finala, dok Njemačkoj, ukoliko se plasira u drugi krug natjecanja, predstoji teška bitka s Portugalom. List podsjeća da su i jedni i drugi majstori izvođenja jedanaesteraca, što je na svojoj koži najbolje osjetila upravo - Engleska.

"Hrvatski izbornik rastavio Njemačku i tako na vrijeme upozorio Capella", stoji u naslovu osvrta na utakmicu engleskog lista Daily Mail. "Pritajeni favoriti Europskog prvenstva potresli su Njemačku, priredili prvo veće iznenađenje turnira i upisali pobjedu koja je odjeknula daleko izvan Klagenfurta, sve do Engleske. Sjajno izdanje reprezentacije pod vodstvom mladog izbornika Fabiju Capellu sigurno nije bilo ugodno gledati, budući da se upravo s Hrvatskom mora boriti za mjesto na Svjetskom prvenstvu."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!