Tenis

Karlu veteran, Čiliću drugi nositelj

Ivor Krapac • subota, 14.06.2008.

Ivo Karlović i Marin Čilić odradit će posljednji tjedan uoči Wimbledona nastupom na travi ATP turnira u Nottinghamu. Karlo je četvrti nositelj i branitelj naslova, a Marin će prvi put zaigrati na ovom turniru...

Ivo Karlović pokušat će napraviti prvi korak prema obrani naslova u Nottinghamu u startnom ogledu s iskusnim, 36-godišnjim Šveđaninom Jonasom Björkmanom, 102. na Entry listi. Bit će to njihov treći međusobni susret, a zasad su na 1-1 - Ivo je 2006. slavio s 3:6, 6:3 i 6:4 u osmini finala Las Vegasa, dok mu je Björkman lani uzvratio s 3:6, 3:6, 6:4, 7:6(2) i 6:3 u drugom kolu Roland Garrosa.

Ukoliko svlada Šveđanina, Karlović će se u osmini finala sresti s jačim iz ogleda Amerikanca Sama Querreyja i kvalifikanta, dok bi, po nositeljskom statusu, u četvrtfinalu mogao naići na sedmopostavljenog Talijana Andreasa Seppija. No, u toj četvrtini ždrijeba opasnije djeluje Francuz Michael Llodra, dakako, ukoliko se uspije oporaviti od ozljede lijeve ruke zbog koje je ovog tjedna predao u četvrtfinalu Hallea protiv Nicolasa Kiefera.

Karlo se nalazi u gornjoj polovici ždrijeba, koju predvodi prvi nositelj Radek Štepanek. Čeh u prvom kolu ide na visokog Amerikanca Johna Isnera.

Marin Čilić tražit će prolazak u osminu finala protiv dobrog poznanika, drugog nositelja Paul-Henrija Mathieua (17.), s kojim se sreo i ranije ovog tjedna u drugom kolu na travi Queen's Cluba, uz poraz sa 6:3, 3:6 i 6:4. Bio je to već treći ovogodišnji dvoboj Čilića i Mathieua, a i prethodna dva pripala su Francuzu, s 4:6, 6:1 i 6:4 u drugom kolu Masters Series turnira u Miamiju i 6:2, 4:6 i 6:3 u četvrtfinalu na crvenoj zemlji Münchena.

Pobjeda nad Mathieuom Marinu bi donijela osminu finala protiv jačeg iz ogleda britanskog wild-carda Jamesa Warda i kvalifikanta. U istoj četvrtini ždrijeba nalazi se i šesti nositelj Dmitrij Tursunov, potencijalni četvrtfinalni protivnik, dok su u istoj polovici od postavljenih tenisača još i Fernando Verdasco (3.) i Gilles Simon (5.).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!