Automoto

Odlična forma Chevroleta

Goran Markuš • nedjelja, 15.06.2008.
Odlična forma Chevroleta

Nakon jučerašnjih kvalifikacija možemo zaključiti da su vozači Chevroleta i dalje u odličnoj formi. Tako je Alan Menu uspio osigurati prvi startni red (drugo mjesto), a njegov momčadski kolega, Rob Huff dogurao je do četvrte pozicije. Odličan Nicola Larini kažnjen je zbog nošenja svojih trkaćih cipela koje nisu dobile službeno odobrenje te je pomaknut na sam kraj grida

Na redu je utrka u češkom Brnu koja svim natjecateljima pruža veliku borbu sa podupravljanjem, vremenom i samom brdovitom stazom koja zasigurno spada u najuži krug najzahtjevnijih staza u kalendaru WTCC-a.

Alan Menu je na najbolji mogući način prekinuo niz loših rezultata – osvojivši drugo mjesto za start današnje utrke. "Iako je pomalo frustrirajuće izgubiti pole u posljednjim minutama vrlo sam zadovoljan dobivenim performansama automobila. Odabrao sam vrlo oštar set-up što se pokazalo odličnom odlukom. Ukoliko uspijemo još malo smanjiti podupravljanje mogao bih ostvariti glavni cilj na sutrašnjoj utrci, osvajanje značajnih bodova za sebe i svoju ekipu", izjavio je Menu.

Rob Huff se zaustavio u drugom startnom redu, točnije na četvrtoj poziciji. "Iako mi je pole pobjegao u prvom dijelu posljednjeg kruga vrlo sam zadovoljan svojim rezultatom. Uzmemo li u obzir 37kg koje sam nosio kao uteg nema mjesta za nezadovoljstvo, a odlično ponašanje automobila na stazi obećava mi još jednu kompetentnu utrku ove sezone", poručio je Huff.

Treći Chevroletov vozač, Nicola Larini danas se pojavio u svojim novim trkaćim cipelama za koje se kasnije uspostavilo da nisu dobile i službeno odobrenje zbog čega je Larini pomaknut na kraj grida. "Zaista mi nije jasno kako se to moglo dogoditi sa sasvim novim trkaćim cipelama koje sam dobio direktno od proizvođača, no unatoč tom problemu danas nikako nije bio moj dan. Mučio sam se s velikim podupravljanjem zbog čega sam imao osjećaj da vozim stotinjak krugova na potrošenim gumama. Mogu se samo nadati da će sutra biti bolji dan", pomalo tužno izjavio je Larini.

Brno, kvalifikacije:
1. A. Zanardi – BMW 320si – 2:08.913 min
2. A. Menu – Chevrolet Lacetti – +0.126 sec
3. F. Porteiro – BMW 320si – +0.187 sec
4. R. Huff – Chevrolet Lacetti – +0.191 sec
5. G. Tarquini – SEAT Leon TDI – +0.586 min
disq. N. Larini – Chevrolet Lacetti – (+1.411 sec)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!