Rukomet

Podravka u kvalifikacije

Ivan Ambroš • nedjelja, 15.06.2008.
Podravka u kvalifikacije
Foto: Ivan Ambroš

Iako je ove sezone Podravka Vegeta izravno ušla u Ligu prvakinja, sljedeće će morati igrati kvalifikacije. Za ulazak među 16 najboljih ekipa Europe, Koprivničanke će morati osvojiti prvo mjesto na kvalifikacijskom turniru u konkurenciji još tri ekipe. Protivnice i mjesto odigravanja turnira, bit će određeno izvlačenjem..

Pravilnici i koeficijenti EHF-a ovaj put nisu bili naklonjeni našim prvakinjama. Ekipa Zdravka Zovka će za ulazak u elitno natjecanje za rukometašice, morati igrati kvalifikacije. I to po novom sustavu, koji se primjenjuje od prošle sezone.

Uglavnom, sada se kvalifikacije igraju na četiri turnira, u četiri grada, u kojima sudjeluje po četiri ekipe. U Ligu prvakinja ulaze samo prvoplasirane ekipe, dakle četiri od njih ukupno šesnaest.

Golubić i Ambroš izravno

Izravan nastup u Ligi prvakinja, kao nositelji skupina, osigurali su: ruska Zvezda Zvenigorod (braniteljice naslova), danski Viborg, ruska Lada Togliatti i austrijski Hypo.

U drugom šeširu bit će: mađarski Györ, slovenski Krim naše reprezentativke Dijane Golubić, španjolska Elda i norveški Larvik.

Treći šešir čine: makedonski Kometal, njemački Nürnberg, rumunjska Oltchim Valcea i crnogorska Budućnost T-Mobile naše reprezentativke Tihane Ambroš.

Četvrti šešir za izvlačenje skupina Lige prvakinja činit će četiri ekipe iz kvalifikacija.

Danska, Mađarska, Slovenija ili Španjolska?

Kvalifikacije za Ligu prvakinja će igrati 16 ekipa, među kojima su i doprvakinje jakih liga kao što su danska, mađarska, španjolska i rumunjska. Također tu će biti prvakinje Ukrajine, Poljske, Francuske i naravno Hrvatske. Samo četiri ekipe idu dalje.

U prvom će šeširu kao nositelji kvalifikacija (a najvjerojatnije i domaćini turnira) biti: danski Ikast, mađarski Dunaferr naše Sanele Knezović, slovensko Celje i španjolski Itxako.

Drugi šešir čine: norveški Byasen, njemački Leipzig, rumunjski Rulmentul Brasov hrvatske reprezentativke Lidije Horvat i naša Podravka Vegeta.

U trećem šeširu su: islandski Stjarnan, ukrajinski Motor Zaporozhye, poljski Lublin i francuski Metz naše Vesne Horaček i Ivane Lovrić.

Četvrti šešir će činiti četiri ekipe iz pretkvalifikacija. Upravo će se u tim pretkvalifikacijama knock-out sistemom od osam najslabije rangiranih ekipa dobiti preostala četiri sudionika kvalifikacija. Sudionici pretkvalifikacija su: češka Bratislava, grčki Ormi Patras, turski Milli Piyango, portugalska Madeira Andebol, srpska Naisa Niš, talijanski Sassari, nizozemski Amsterdam i švicarski LC Brühl St. Gallen.

Kvalifikacijski turniri će se igrati od 3. do 5. listopada, a prve utakmice Lige prvakinja odigrat će se 29. listopada.

Liga prvaka, skupina A

1Kiel 14410:379+3122
2Aalborg Handball 14430:382+4819
3Paris Saint-Germain 14431:412+1917
4Barlinek Industria Kielce 14413:402+1116
5RK Zagreb 14373:373014
6OTP Bank Pick Szeged 14401:414-1313
7Kolstad 14393:401-811
8Eurofarm Pelister 14333:421-880

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!