Košarka

Alba korak do naslova

Sanja Čalić • ponedjeljak, 16.06.2008.
Alba korak do naslova
Foto: EPA

Nakon što su na svom parketu uspjeli poravnati rezultat, Telekom Basketsi u finalnoj seriji doživjeli su i drugi poraz u Berlinu, čime je Alba uvjerljivo došla do prednosti u borbi za titulu prvaka (99:69)…

Izjednačenoj prvoj dionici u kojoj je gostujuća momčad ostvarila minimalnu prednost (18:20) slijedilo je sjajno Albino izdanje u drugih deset minuta dvoboja u kojem su Telekom Basketsi limitirani na svega devet poena, dok su domaći, pak, samo u drugoj dionici ubacili 35 koševa. Mnogo bolji postotak šuta (70%), kao i premoć u obrambenom skoku i broju asistencija, pridonijeli su Albinoj dominaciji i u nastavku susreta, te je i u trećoj dionici ona dodatno povećala svoje veliko vodstvo, da bi u samoj završnici momčad iz Bonna tek donekle uspjela ublažiti svoj poraz (99:69).

Domaće je do pobjede vodio Julius Jenkins ubacivši 26 poena uz četiri skoka i pet asistencija, dok je najučinkovitiji u redovima Telekom Basketsa bio Kruel (13 poena, pet skokova). Sljedeći međusobni sraz ove dvije momčad na rasporedu je već 17. lipnja u Bonnu, kada će Telekom Basketsi na svom parketu imati novu priliku produžiti nadanja o osvajanju naslova prvaka.

Njemačka liga, finale, treća utakmica: Alba – Telekom Baskets 99:69 (2:1)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!