Košarka

Zadar i Split s istim "učiteljima"

Branimir Korać • ponedjeljak, 16.06.2008.
Zadar i Split s istim "učiteljima"
Foto: Bruno Karadža

Finalisti PH u košarci, Zadar i Split CO, neće mijenjati struku niti iduće sezone. Oba kluba dogovorila su ostanak dosadašnjih trenera Aleksandra Petrovića i Slobodana Subotića...

Zadrani i Splićani mogu mirno spavati. Aleksandar Petrović ostaje na klupi Zadra, kao i Slobodan Subotić na klupi Splita. Obojica su nakon kraćeg razmišljanja izrazila zadovoljstvo u nastavak suradnje te prihvatili ponuđene ugovore.

Aco Petrović je, nakon što je dobio garancije uprave Zadrana da će prihvatiti njegove zahtjeve oko momčadi, pristao na novi ugovor. Još krajem prošlog tjedna sve je bilo dogovoreno i čekao se samo pozitivan Petrovićev odgovor. On je bio i najavljen riječima "neće se dogoditi ništa dramatično, moram samo malo razmisliti", a nakon što je razmislio, Petrović je odlučio kako i dalje želi biti trener i pristao je na ponuđeno.

Piksi Subotić s druge strane nije previše razmišljao, vrlo brzo je našao zajednički jezik sa splitskom upravom i odlučio prihvatiti novi ugovor.

Pred obojicom trenera bit će novo preslagivanje momčadi, Zadrani su ostali bez Brewera i Stallwortha, a Johnson također ima brojne ponude i bit će potrebna ponuda iz snova da ga se ostavi u klubu. S druge strane Subotić je već ostao bez jednog od glavnih igrača, Damjana Rudeža, što će biti sigurno hendikep.

Zanimljivo, obojica trenera su se spominjali u raznim kombinacijama oko Cibone, ali su riješili svoju budućnost prije nego je Cibona došla do konačnog odgovora tko će biti novi trener. U Ciboni još uvijek vlada prilično kaotična situacija, najavljene promjene u upravi kluba nisu se dogodile i pitanje je da li će se i dogoditi.

Dva potencijalna trenerska imena su "odlepršala" svatko na svoju stranu i Zagrepčani, ako misle nešto napraviti u za njih ključnoj idućoj sezoni, morat će duboko zaroniti u vreću i dati novac koji, kako kažu, nije nikakav problem. Ako nije problem novac, u čemu je onda problem? Svatko ima svoju cijenu, pa tako i kvalitetan trener kao i igrači. S polovnim rješenjima u Ciboni će se moći pozdraviti s euroligaškim ambicijama na duži rok. Narednih nekoliko tjedana pokazat će da li su u Tornju išta naučili iz ovosezonske sramote. Kako je krenulo...

Premijer liga

1Zadar 312+576
2Split 285+457
3Cibona 2211+125
4Cedevita Junior 2112+210
5Dinamo Zagreb 2013+230
6Zabok 1716+13
7Dubrovnik 1518-45
8Dubrava 1419-93
9Šibenka 1320-57
10Alkar 924-172
11DepoLink Škrljevo 726-350
12Bosco 132-894

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!