Tenis

Dvije pobjede Hrvatica

Ivor Krapac • utorak, 17.06.2008.
Dvije pobjede Hrvatica
Foto: Kristijan Komarica

Od tri hrvatske predstavnice u ženskim kvalifikacijama Wimbledona, dvije su dohvatile drugo kolo. Jelena Kostanić-Tošić i Nika Ožegović prošle su startnu prepreku, a isto nije uspjelo Jeleni Pandžić...

Jelena Kostanić-Tošić, prošlotjedna finalistica ITF turnira u češkom Zlinu, opravdala je ulogu 21. nositeljice i status favorita u prvom kolu wimbledonskih kvalifikacija. Vodeća hrvatska tenisačica je na startu sa 6:2 i 6:3 svladala Australku Christinu Wheeler, 201. na svijetu.

U drugom kolu Kostanić-Tošić ide na Britanku Amandu Elliott (376.), koja je započela svoj kvalifikacijski put sa 7:6(0) i 7:5 protiv Japanke Natsumi Hamamure.

Nika Ožegović napravila je prvi korak prema reprizi prošlogodišnjeg wimbledonskog dosega, kada je iz kvalifikacija stigla do drugog kola glavnog turnira. Nika je sa 6:4, 4:6 i 6:3 svladala bh-predstavnicu Sandru Martinović (208.), a iduća prepreka bit će joj Ukrajinka Viktorija Kutuzova (156.), koja je na startu s glatkih 6:1 i 6:2 iznenadila šestu nositeljicu, Ruskinju Anu Lapuščenkovu.

Za stopostotni učinak prvog dana ženskih kvalifikacija nedostajala je jedino pobjeda Jelene Pandžić. 25-godišnju Splićanku je u prvom kolu sa 6:2 i 6:4 svladala 19. nositeljica, Talijanka Roberta Vinci (137.).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!