Košarka

Prvi naslov za Nancy

Branko Barić • utorak, 17.06.2008.
Prvi naslov za Nancy
Foto: Nikola Movrić

Nakon tri uzastopna poraza u finalima, momčad SLUC-a iz Nancyja ove godine konačno se dokopala svog prvog naslova prvaka Francuske. U finalnoj utakmici, koja je odigrana u Bercyju pred 14 i pol tisuća gledatelja, uvjerljivo su svladali branitelje naslova...

Bila je to slatka osveta Nancyja za prošlogodišnji poraz u finalu prvenstva od Chorale Roannea. Branitelji naslova su ove godine iznenađujuće došli do finala svladavši u polufinalu favoriziranu momčad Le Mansa, pa su se nadali da takav pothvat mogu ponoviti i u Bercyju. No Nancy je imao drukčije planove i od samog početka nametnuo je svoj ritam. Roanne se donekle držao do poluvremena kada je zaostajao "samo" 11 poena razlike, no svi snovi o obrani naslova potonuli su u trećoj četvrtini. Do kraja je na parketu igrala samo jedna momčad, a rezultat toga je konačnih 84:53 za momčad Jean-Luca Monschaua.

Jeff Greer je cijelo doigravanje tražio svoju najbolju formu, a pronašao ju je u najvažnijem trenutku. S 29 poena i deset skokova izabran je za najkorisnijeg igrača finala, a odličnu potporu imao je u Victoru Samnicku (16 poena, deset skokova) te Cyrilu Julianu (15 poena, osam skokova). Marc Salyers, MVP prošlogodišnjeg finala, predvodio je poražene s 13 poena i sedam skokova, no pogodio je tek jednu tricu iz sedam pokušaja.

Osim prvog naslova državnog prvaka, navijače Nancyja dodatno će razveseliti činjenica što je njihov klub izborio i nastup u Euroligi sljedeće sezone, dok će se Chorale naći u ždrijebu za Uleb kup.

Francusko prvenstvo, finale: Nancy – Roanne 84:53

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!