Košarka

Tomić i Rudež napustili pripreme

Branimir Korać • srijeda, 18.06.2008.
Tomić i Rudež napustili pripreme
Foto: Bruno Karadža

Ante Tomić i Damjan Rudež prvi je dvojac koji je napustio pripreme reprezentacije za kvalifikacije za Olimpijske igre. Razlog? Pripreme za NBA draft...

Hrvatska košarkaška reprezentacija ostala je bez još dva imena koja su bili potencijalni kandidati za nastup u atenskim kvalifikacijama. Ante Tomić i Damjan Rudež su umjesto reprezentacije odabrali odlazak na NBA draft i time se eliminirali iz kruga kandidata za nastup u kvalifikacijama.

Tomićev odlazak u SAD zbog potencijalnog ulaska u prvu rundu drafta bio je i očekivan i najavljen. Izbornik Jasmin Repeša znao je da će Tomić otputovati "preko bare" jer mu je to najavljeno još na kraju sezone, no iznenadio je odlazak Damjana Rudeža. Istina, Rudežu je ovo posljednja šansa da se pojavi na draftu, no sudeći po svim procjenama stručnjaka koji prate situaciju oko drafta, šanse za ulazak i u drugu rundu drafta nisu mu prevelike.

No, kako bilo, obojica su izabrali tu opciju i na taj način praktički se eliminirali iz reprezentativnog ciklusa. Iz SAD-a bi se trebali vratiti kroz dva tjedna, no previše priprema i treninga će propustiti i nije realno za očekivati da ih se uvrsti u atensku obitelj. Šteta, obojica su imali realne šanse za put s reprezentacijom na kvalifikacije, pa možda i Olimpijske igre.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!