Tenis

Jelena u završnici, Nika pala

Ivor Krapac • srijeda, 18.06.2008.
Jelena u završnici, Nika pala
Foto: Ivor Krapac

Jelena Kostanić-Tošić bit će jedina hrvatska predstavnica u trećem kolu kvalifikacija Wimbledona. Kostanić-Tošić je u drugom kvalifkacijskom kolu proslavila teško izborenu pobjedu nad Amandom Elliott. Nika Ožegović zaustavljena je na drugoj prepreci...

Jelena Kostanić-Tošić došla je korak do plasmana u glavni ždrijeb Wimbledona. Vodeća hrvatska tenisačica i 21. nositeljica ženskih kvalifikacija odradila je drugo kvalifikacijsko kolo s tijesnih 6:4, 2:6 i 8:6 protiv Britanke Amande Elliott, 376. na svijetu, a na posljednjem koraku čeka je 12. nositeljica Mathilde Johansson (124.).

Naturalizirana 23-godišnja Francuskinja švedskih korijena, rođena u Göteborgu, prošla je drugo kolo bez ikakvih problema. Belgijka Kirsten Flipkens uzela joj je samo gem, izgubivši sa 6:0 i 6:1.

Nika Ožegović neće ponoviti prošlogodišnji put iz kvalifikacija do drugog kola wimbledonskog glavnog turnira. Ove sezone oprostila se već na drugoj kvalifikacijskoj prepreci, bez većeg otpora, sa 6:2 i 6:3 u korist 19-godišnje Ukrajinke Viktorije Kutuzove (156.).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!