Zimski sportovi

Stamkos prvi izbor drafta, veliki tradeovi

Krešimir Ferlak • subota, 21.06.2008.
Stamkos prvi izbor drafta, veliki tradeovi

Sinoć je u Ottawi obavljen ovogodišnji NHL draft. Iznenađenja nije bilo. Tampa Bay je imala prvi izbor i očekivano su uzeli Stevena Stamkosa. Ali uz draft, dogodilo se nekoliko razmjena bitnih igrača...

Od trenutka kada je Tampa dobila pravo na prvi izbor drafta, velike sumnje nije bilo. Steven Stamkos, igrač Sarnia Stinga, cijelo je vrijeme bio prvi favorit za prvi izbor, a to se na kraju i ostvarilo. ˝Ne gledam statistike, to me ne zanima. Moj cilj je da sljedeće sezone zaigram u NHL-u. Znam da me čeka puno rada, ali spreman sam˝, rekao je Stamkos nakon što je prvi puta navukao dres Lightninga.

Za Stamkosa svi predviđaju da će imati veliku karijeru, mladić je ove sezone fantastično igrao u svojoj nižoj ligi, a vidjet ćemo kako će izgledati njegova tranzicija u NHL. Vjerojatno, odnosno gotovo sigurno, će već ove sezone zaigrati sa najvećim dečkima. Nakon njega, Los Angeles je uzeo braniča Drewa Doughtya, a Atlanta također obrambenog igrača Zacha Bogosiana. Na šestom mjestu je prvi europski igrač, Nikita Filatov, kojeg su uzeli Columbus Blue Jacketsi.

Osim drafta bio je ovo veliki dan i razmjene igrača. Alex Tanguay je novi igrač Montreal Canadiensa, a u Calgary je iz Los Angelesa stigao odličan strijelac Mike Cammalleri: Montreal je bio prvak Istoka, a dovođenjem Tanguaya, koji već ima Stanley Cup sa Coloradom, sigurno žele sljedeće sezone napraviti stepenicu više i u doigravanju.˝Vrlo sam uzbuđen. Volim način na koji Montreal igra i mislim da ću se dobro uklopiti˝, rekao je Tanguay nakon tradea.

Jučer je procurila vijest da je Montreal dobio dopuštenje pregovaranja sa Matsom Sundinom, pa ćemo vidjeti kako će se ta situacija rasplesti. Sundin je legenda Toronta, ali čini se da bi ove sezone mogao promijeniti klub, iako i Sundin i Maple Leafsi ponavljaju da bi rado nastavili suradnju. Cammalleri je također dobar izbor za Flamese, jedan pravi strijelac je upravo ono što im treba, ako žele dalje od prog kruga doigravanja, gdje su stali zadnje dvije sezone.

Olli Jokinen, kapetan Floride, nakon sedam godina je napustio sunčanu državu i otišao u pustinje Arizone, u Phoenix Coyotese. Jokinen je odličan igrač i nakon što nije uspio sa Floridom ostvariti veće uspjehe, zatražio je razmjenu i sada će uspjeh potražiti u klubu Waynea Gretzkog. Phoenix ima puno mladih igrača i ovo bi mogao biti odličan potez za njih. U Floridu stižu dva braniča, Nick Boynton i Keith Ballard.

Columbus je također napravio dobar posao. Osim što su uzeli već prije spomenutog Filatova, kojemu svi predviđaju veliku karijeru, jučer je iz Philadelphije stigao R.J. Umberger. Umberger je odličan strijelac, a pogotovo je igrao odlično u doigravanju. Ako Columbus dovede možda još dvojicu dobrih igrača, Umberger bi im mogao pomoći da stignu do prvog doigravanja u klupskoj povijesti.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!