Tenis

Skromni smo i optimistični

Tea Lokas • nedjelja, 22.06.2008.
Skromni smo i optimistični
Foto: Kristijan Komarica

Ovog tjedna započet će akcija za naše teniske junake. Naši su predstavnici u glavnom turniru Wimbledona, gladni su pobjeda i vrebaju iz prikrajka one koji ih pohitaju preskočiti. Nažalost, u ženskom turniru ostat ćemo uskraćeni za naše predstavnice, koje se nisu uspjele plasirati u glavni turnir...

Pet je naših, svi su pod Gentlemen's Singles i svi se nadaju. Neki su sretni jer su u glavnom ždrijebu, dok drugi ciljaju na velike pozornice. Uz ime Marija Ančića uvijek nekako stoji ono: posljednji koji je Federeru "uručio" poraz u Wimbledonu. Ni ove godine Mario ne bježi od uloge "prikrivenog" favorita, ili kako to Britanci slikovito kažu - dark horse. Na pripremnom turniru nije briljirao, zaustavio ga je mogući protivnik u trećem kolu (Ferrer), no Marijev drugi tjedan svih bi silno razveselio. Tada bi nam, po mentalitetu, apetiti i porasli.

Karlo i Ljubo postavljeni su za nositelje, no s različitih "startnih pozicija" ulaze u sljedeća dva tjedna. Karlović s Nottinghamom u džepu može biti prijetnja svakom tenisaču u glavnom ždrijebu, a u prilog tome ide i vrlo uski poraz od Rafaela Nadala u Queensu. Namjerio se na Nadala u četvrtfinalu Queensa, prešao u Nottingham i osvojio ga drugi put uzastopce. Na travi mu ide, servis bi ga mogao odvesti daleko.

Ljubičiću se, pak, forma nikako ne uzdiže. Njegov maksimum u Wimbledonu je treće kolo (iz 2006. i 2007.), a da bi probio tu barijeru trebao bi ponoviti onaj bljesak iz Roland Garrosa, kada je svladao Davidenka. Čilić je polufinalom u Nottinghamu pokazao kako igra na travi te se nametnuo kao velika prijetnja svojim prvim protivnicima.

Roko Karanušić bi svoj nastup u glavnom turniru mogao začiniti pobjedom protiv Horne, što bi ga dovelo do poprilično teškog protivnika, španjolskog travara Feliciana Lopeza.

Tužno je bez ženskih predstavnica u Wimbledonu, no utjehu ćemo potražiti u mečevima favoritkinja i onih koje će ih "zaskočiti". Sve u svemu, možda se o nama neće pisati kao 2001., ali idemo po barem pokoji redak.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!