Košarka

NCAA prvak pojačao CSKA

Branimir Korać • ponedjeljak, 23.06.2008.
NCAA prvak pojačao CSKA
Foto: Davor Sajko

Moskovski CSKA pojačao se dvojicom igrača. Prvi na listi je aktualni NCAA prvak Alexander Kaun, a osim njega stigao je iz telavivskog Maccabija Terence Morris...

Nakon što su ostali bez Davida Andersena, Moskovljani su dogovorili dolazak dvojice kvalitetnih igrača. Pojačanja bi trebali biti 211 centimetara visoki centar Alexander Kaun te 207 centimetara visoko krilo Terence Morris.

Alexander Kaun aktualni je NCAA prvak s momčadi Kansas Jayhawksa i ujedno prvi Rus koji se okitio NCAA naslovom. Tijekom protekle sezone u 40 utakmica igrao je prosječno 17.7 minuta, ubacivao 7.1 poen uz 3.9 skokova i 1.2 blokade po susretu.

Nakon što je osvojio NCAA naslov, Saša je postao jedan od najpopularnijih košarkaša u Rusiji, no htio bih naglasiti da ga mi pratimo već nekoliko godina. Dobri visoki igrači su uvijek traženi, a Saša ako nastavi s ovako dobrim radom, može dostići NBA nivo. Smatram kako je potpisivanje ugovora s centrom koji bi vrlo brzo mogao postati startni centar naše reprezentacije, odličan posao", rekao je direktor Moskovljana Andrej Vatutin po potpisivanju ugovora.

Trogodišnji ugovor u subotu navečer potpisao je i Terence Morris. Odlično krilo prošle sezone nastupalo je za Maccabi iz Tel Aviva te je ujedno proglašen i za najboljeg obrambenog igrača Eurolige. U Euroligi je prosječno ubacivao 12.4 poena uz 8.3 skoka, 1.6 asistenciju i 1.8 blokadu po susretu.

"Igrač Morrisovog kalibra uvijek nam je zanimljiv. Tijekom prošle sezone dokazao je svoju vrijednost, a o njoj dovoljno govori i titula najboljeg obrambenog igrača i uvrštavanje u najbolju petorku Eurolige", dodao je Vatutin.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!