Tenis

Uvjerljiva pobjeda Karanušića

Vedran Babić • ponedjeljak, 23.06.2008.
Uvjerljiva pobjeda Karanušića
Foto: Kristijan Komarica

U svom prvom izravnom nastupu na Grand Slam turniru, Roko Karanušić je s 3:0 u setovima deklasirao Luisa Hornu i tako po drugi put izborio nastup u drugom kolu najpopularnijeg svjetskog turnira...

Naš petorangirani tenisač upisao je prvu, a nadamo se ne i posljednju hrvatsku pobjedu u Wimbledonu 2008. savladavši sa 7:6 (4), 6:3, 6:1 Peruanca Luisa Hornu, 93. tenisača svijeta. U prvom su setu tenisači razmijenili breakove, da bi Karanušić sa 7:4 preuzeo vodstvo u meču, a nakon toga i odjurio do pobjede. Naime, u sljedeća dva seta Zagrepčanin je izgubio samo osam poena na servisu, realiziravši uz to i četiri od sedam prilika za obrat. Od ostalih statističkih podataka, ponajviše valja izdvojiti Rokovih 87% osvojenih poena na mreži (20/23), kao i skromnih devet pogrešaka naspram 29 Horne.

27-godišnjem Peruancu, koji ionako ne igra sezonu iz snova (najbolji rezultat polufinale Acapulca u veljači), ovo je šesti uzastopni nastup u Wimbledonu i šesti poraz, što dovoljno govori o neprijateljstvu između njega i ''svete trave'' All England Cluba. S druge strane, za premijerni prolaz u treće kolo Grand Slama i zacementiranu poziciju među prvih 100 tenisača svijeta, Karanušić će morati preskočiti neugodnog, ali i vječno nepredvidivog Španjolca Feliciana Lopeza, 31. nositelja turnira. Lopez je u četiri seta bio bolji od Briana Dabula iz Argentine, ispalivši 29 asova.

Wimbledon, 1. kolo: Roko Karanušić (Hrvatska) - Luis Horna (Peru) 7:6 (4), 6:3, 6:1.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!