Nogomet

Dinamo krenuo na pripreme

Vedran Attias • srijeda, 25.06.2008.
Dinamo krenuo na pripreme
Foto: gnkdinamo.hr

Prije odlaska na pripreme u Bad Radkersburg, u Plavom salonu petogodišnje ugovore s Dinamom potpisali su Luis Ibanez i Guillermo Suarez...

Sportski direktor Zoran Mamić vrlo je zadovoljan što su ova dva mlada igrača potpisala za Dinamo: "Vrlo smo sretni jer smo uvjereni kako će oni biti kvaliteta više za nas. Dobili smo igrače koji nam trebaju i kakve smo tražili te je sigurno kako ćemo s njima imati kvalitetu više."

Barbarić i Antolić ne idu na pripreme

Trener Branko Ivanković ipak je odlučio kako neće voditi ova dva mlada igrača u Austriju: "Otpali su Barbarić i Antolić jer su imali obilan program rada u proteklih nekoliko mjeseci - igrali su za prvu momčad, igrali Kvarnersku rivijeru i Ramljaka pa sam odlučio kako je bolje da se odmore prije nego što se priključe Lokomotivi." Nakon konačnog "rezanja" popisa, u Austriju putuje 24 igrača.

Trener Modrih Branko Ivanković također nije krio zadovoljstvo: "To su igrači koji su bili naša želja - Ibanez koji će popunti lijevu stranu i očekujemo da zamijeni Čalu te Suarez koji je ofenzivan igrač i koji će nam omogućiti kvalitetu prema naprijed kako bi svi zajedno ostvarili ciljeve. Želim im brzu adaptaciju, a mene posebno veseli što su mladi i željni dokazaivanja."

Red je došao i na rastom vrlo niske igrače da kažu što su zapravo znali o Dinamu prije dolaska: "Znao sam da je najveći hrvatski klub koji je osvojio zadnja tri prvenstva i znam da se bore za Ligu prvaka", rekao je Suarez, dok je Ibanez rekao sljedeće: "Kao i Guillermo, znam da dolazim u veliku momčad. Vrlo sam zadovoljan tretmanom kako sam primljen i ukupnim ponašanjem ljudi iz kluba prema meni."

Jertec ima slobodne ruke

Dario Jertec također ne ide na pripreme i može naći novi klub, to je odluka kluba. Trener Modrih rekao je: "Jertec ima slobodne ruke riješiti svoj status. Hajduk? Dogovoreno je da Jertec može potražiti novu sredinu, ali hoće li to biti Hajduk ili neki drugi klub zaista nije moja domena." Mladi Ćosić, igrač koji je neko vrijeme proveo s prvom momčadi nije zadovoljio i u ovom trenutku on nije igrač koji može koristiti prvoj momčadi. Miroslav Šarić vjerojatno će i sljedeću sezonu provesti u Zaprešiću u Interu.

Iako im je prvenstvo tek završilo, nisu umorni: "Zadnjih mjesec dana nisam previše igrao, a već sam prije dva mjeseca počeo pregovore s Dinamom. Umoran sam više zbog vremeneske razlike i puta.", rekao je Suarez. Oba igrača dala su isti odgovor na pitanje: vide li se u prvih 11?: "Sigurno je da Dinamo ima dobru ekipu, a na nama je da se nametnemo treneru i izborimo se na minutažu."

Obojicu nisu previše razmišljali kada su dobili poziv iz Dinama. Naime, Suarez je imao i druge ponude, no dolazak u Europu mu je bio glavni cilj pa je tako odabrao Dinamo. S druge strane, lijevom bočnom Boca Juniorsa ponuda Dinama bila je prva, no također nije htio propustiti priliku okušati se u Europi.

Guillermo Suarez je ofenzivni vezni igrač kojega će trener Ivanković moći koristiti na više pozicija, a, po riječima sportskog direktora, radi se o izuzetno brzom nogometašu. Luis Ibanez igra lijevog bočnog, no, kako je sam rekao, "iako je moj glavni cilj spriječiti protivnika u prolazu, često se priključujem naprijed i sudjelujem u igri.".

Nova pojačanja Dinama nosit će brojeve tri i 18. Naravno, lijevi bočni Ibanez će uzeti broj tri, dok će veznjak uzeti broj 18. Oba su igrača ravno iz plavog salona krenula pod južnu tribinu i priključili se suigračima u autobusu te krenuli na pripreme. Modri se iz Austrije vraćaju 5.7.

SuperSport HNL

1Dinamo 513:3+1013
2Rijeka 511:1+1011
3Hajduk 57:4+311
4Šibenik 56:609
5Varaždin 54:2+28
6Istra 1961 54:11-77
7Gorica 56:7-15
8Lokomotiva 53:9-62
9Osijek 54:9-51
10Slaven Belupo 53:9-61

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

SuperSport HNL

1Dinamo 513:3+1013
2Rijeka 511:1+1011
3Hajduk 57:4+311
4Šibenik 56:609
5Varaždin 54:2+28
6Istra 1961 54:11-77
7Gorica 56:7-15
8Lokomotiva 53:9-62
9Osijek 54:9-51
10Slaven Belupo 53:9-61

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!