Tenis

Roko nemoćan protiv Lopeza

Maja Giljanović • srijeda, 25.06.2008.
Roko nemoćan protiv Lopeza
Foto: EPA

Bez voleja, bez varijacija u igri i još uz jak vjetar koj ga je žestio od prve lopte Roko Karanušić nije se imao previše čemu nadati protiv Feliciana Lopeza...

26-godišnji je Španjolac godinu dana mlađeg Karanušića svladao s rutinskih 3:0 - 6:3, 6:3, 6:4 u meču u kojem je od samog starta 31. nositelj ušao s prilično jasnom vizijom na koji način se razračunati s trenutno 111. igračem svijeta.

U prvom je setu nekadašnji (2005. Hewitt) četvrtfinalist koji je rundu ranije prije tri godine eliminirao našeg Marija Ančića, Lopez je dvaput oduzeo Roku servis - Labinjanin (Labin Dalmatinski kod Splita) je imao break-loptu na 2:1, Španjolac je odsrevirao neobranjivo i gem potom osigurao prednost. Još jedan break (a imao je ukupno četiri prigode) rezultirao je vodstvom od 6:3.

U drugom je setu trenutno 35. igrač svijeta, prije tri godine, pak, okruglo 20., stopostotnom realizacijom break-šansi (1/1) povećao prednost, a unatoč samo 55% prvog servisa, odservirao je pet asova (Roko nijedan), nakon ubačenog prvog izgubio samo poen na svom servisu i nijednom nije ponudio prigodu Karanušiću da se vrati u set.

U trećem setu sličan rasplet: "Ne mogu lupit', ne mogu gurnit', ne mogu ništa..." - zavapio je u četvrtom gemu Karanušić iako Lopez u tim trenucima nije uspijevao završiti meč - Roko je u prva svoja tri gem-servisa zabio pet asova i držao protivnika sve do 4:4 kad je trima vezanim neprisiljenim greškama darovao 31. nositelju break kojeg ovaj potvrđuje i nakon sat i 20 minuta igre osigurava plasman u treće kolo gdje ga čeka Amerikanac Bobby Reynolds (Dancevic).

Roko je na koncu pao bez ispaljenog metka - drugi se put u karijeri jest plasirao u drugo kolo Wimbledona, ali je i sam najavljivao više: "Protiv Lopeza nema iznenađenja i budem li" (doslovce) "normalan - vidjet ćemo". Lopez s druge strane po prvi put ove sezone u trećem pokušaju, nakon Karlovića u Marseilleu (tie-break trećeg seta) i Ančića u Rimu, pobjeđuje našeg igrača.

Wimbledon, 2. kolo: Feliciano Lopez (Španjolska, 31) - Roko Karanušić (Hrvatska) 6:3, 6:3, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!