Tenis

Mario u pet i izaziva Ferrera

Maja Giljanović • srijeda, 25.06.2008.
Mario u pet i izaziva Ferrera
Foto: EPA

2004. godine polufinalist i dvije godine potom četvrtfinalist u All England Clubu, Mario Ančić je nakon tri sata i 10 minuta igre protiv Philippa Petzschnera u pet setova izborio plasman u treće kolo Wimbledona...

24-godišnji Splićanin nije dosad igrao s vršnjakom iz Njemačke, trenutno 118. igračem svijeta, a u meč je krenuo s autoritetom nekada (2006.) sedmog igrača ATP liste - breaknuo je, naime, Petzschnera odmah u prvom gemu, poveo s 3:0 i 4:1 te nakon 20 minuta igre s još jednim oduzetim servisom protivnika stigao do vodstva od 6:1.

U drugom je setu Nijemac u prvom gemu propustio čak 0:40, a ključni je gem ovog puta bio peti - Mario je jednu od četiri ukupno u setu break-lopte realizirao na 2:2 i potom uz 67% prvog servisa, tri asa, 80% realizacije prvog servisa (60& drugog) sačuvao prednost i poveo s 2:0.

Finalist Challengera u Heilbronu i Beogradu ove sezone (uglavnom dane, naime, provodi na Challenger Touru) se, međutim, ne predaje: u trećem setu podiže unatoč samo 48% prvog servisa ne gubi početni udarac - Mario propušta jednu, jedinu break šansu (kod 6:5) i s čak 22 od 23 poena nakon prvog servisa, Petzschner stiže do tie-breaka i štoviše osvaja ga. Mario neforsirano griješi, Nijemac dolazi do 3:1 odnosno 5:1 na izmjeni strana i smanjuje na koncu na 2:1.

Sam je sebi Petzschner inače onemogućio uživanje u Euru - Njemačka je upravo u ovim trenucima protiv Turske krenula po finale, ali s druge strane - treće kolo Wimbledona, 75 bodova i 27.000 funti - sasvim je pristojan nadomjestak, nije li?

U četvrtom setu Mario je u prva tri gema propustio dvije break-lopte nakon čega nam svima Petzschner priređuje šok - Ančiću pada realizacija prvog servisa (55%) i na 3:2 protivnik mu prelazi u vodstvo (raspucao je Ančić gem) kojeg nažalost zadržava do kraja, osvaja set i poravnava na 2:2.

Kvalifikant - izborio je glavni ždrijeb protiv Phillipsa (predaja kod 6:4, 4:2), Brandsa i Cruciata u pet setova, a u prvom je kolu svladao Korejca Leeja (3:0) - nastavio je u petom setu na nivou na kojem sasvim sigurno ni u jednom trenutku dosadašnje karijere nije igrao.

Sve do 3:2 za Marija i 15:40 na Petzschnerov servis - Ančić mu uzima servis, svoj drži uz, među ostalim, briljantan volej na 40:30, stiže do 5:2 i nakon tri sata i deset minuta, propuštene dvije meč-lopte u gemu prije - plasman u treće kolo i dvoboj s petim nositeljem Davidom Ferrerom (3:1 protiv Igora Andrejeva) je tu.

Wimbledon, 2. kolo:
ANČIĆ (Hrvatska) - Petzschner (Njemačka, q) 6:1, 6:4, 6:7(1), 6:4, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!