Košarka

Netsi poslali Jeffersona u Milwaukee

Branimir Korać • petak, 27.06.2008.
Netsi poslali Jeffersona u Milwaukee

Uoči NBA drafta New Jersey Netsi i Milwaukee Bucksi obavili su zanimljiv trade. Bucksi su dobili odličnog Richarda Jeffersona u zamjenu za Yi Jianliana i Bobbyja Simmonsa...

Čini se kako su prvenstveno Milwaukee Bucksi dobro poslovali uoči drafta. U tradeu koji je prethodio draftu dobili su odlično krilo Richarda Jeffersona koji iza sebe ima najbolju sezonu u karijeri. Jefferson je prošle sezone u dresu Netsa prosječno ubacivao 22.6 poena uz 4.2 skoka i 3.2 asistencije po susretu. U razočaravajućoj sezoni Netsa bio je jedna od rijetkih svijetlih točaka.

"Zahvaljujemo Richardu na svemu dobrom što je donio Netsima u proteklih sedam godina. Klub napušta kao drugi strijelac Netsa svih vremena, uvijek se ponašao izuzetno profesionalno i želimo mu sreću u karijeri", ispratio je RJ-a ovim riječima Rod Thorn.

Netsi su za Richardsona dobili dvojicu korisnih igrača, ali ipak ne njegovog nivoa. Prvo ime je Kinez Yi Jianlian koji će im sigurno pomoći u prodaji dresova u Aziji, a i bit će sretan odlaskom iz Bucksa u koje nije želio niti nakon drafta. Prva Jianlianova sezona obilježena je solidnim, ali ne i spektakularnim igrama, a u svojoj rookie sezoni ubacivao je 8.6 poena uz 5.2 skoka po susretu.

Uz Jianliana u dresu Netsa igrat će i korisni Bobby Simmons koji se vratio nakon teške ozljede i prošlu sezonu završio sa 7.6 poena i 3.2 skoka. Ukoliko dostigne nivo igara iz Clippersa, bit će veliko pojačanje Netsa.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaNBA
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!