Košarka

Ukić blizu Toronto Raptorsa

Bernard Jurišić • petak, 27.06.2008.
Ukić blizu Toronto Raptorsa
Foto: Bruno Blumenschein

Hrvatski reprezentativni razigravač Roko Ukić konačno bi ovog ljeta mogao ostvariti svoj san i zaigrati u NBA ligi. Barcelona mu je dala "odriješene ruke", a čini se da i "njegovi" Toronto Raptorsi sve ozbiljnije na njega računaju...

Roko Ukić vrlo je blizu da konačno obuče dres kluba koji ga je 2005. izabrao na NBA Draftu. Toronto Raptorsi imaju prava na 24-godišnjeg Splićanina i u novoj NBA sezoni Ukić bi trebao povećati brojku Hrvata koji su nastupali u najjačoj svjetskoj košarkaškoj ligi.

Barcelona je službeno objavila kako na Ukića više ne računa i da može potražiti novi klub. Roko je prošlu sezonu proveo na posudbi u rimskoj Lottomatici i ove sezone trebao se vratiti u Barcelonu. Toronto ga želi dovesti, ali je dosad bilo upitan samo iznos odštete koji će za njega istaknuti Barcelona.

I situacija u Toronto Raptorsima odvija se povoljno po Ukića, jer bi momčad mogla ostati na samo jednom razigravaču, Španjolcu Joseu Calderonu. Prošlogodišnji prvi razigravač Raptorsa T.J. Ford trebao bi biti mijenjan u Indiana Pacerse, zajedno sa Slovencom Nesterovićem, za Jermainea O'Neala.

Ukoliko se taj transfer zaista i realizira, Ukić bi sa Calderonom mogao tvoriti europski tandem braniča "najeuropskije" momčadi NBA lige.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!