Nogomet

HNS se ograđuje od optužbi

Maja Giljanović • petak, 27.06.2008.
HNS se ograđuje od optužbi
Foto: Kristijan Komarica

Hrvatski nogometni savez promptno je reagirao i povodom pokrenutog disciplinskog postupka zbog rasističkog ponašanja navijača tijekom četvrtifinala protiv Turske objavio sljedeće:

"Ograđujemo se i osuđujemo bilo kakvo rasističko ili diskriminirajuće ponašanje malog dijela gledatelja kao i isticanje zastava koje su u suprotnosti s važećim zakonom i propisima FIFA, UEFA i HNS- Isto se odnosi na bilo koji oblik uvredljivih povika. Ovakvo ponašanje nije karakteristika istinskih navijača reprezentacije Hrvatske koji su u najvećem dijelu turnira, pokazali primjereno ponašanje i prijateljski odnos s navijačima drugih reprezentacija. Odnosi HNS – NS Turske su na visokoj razini razumijevanja i uvažavanja i prije i sada. Svi predstavnici reprezentacije i Saveza čestitali su predstavnicima NS Turske i njihove reprezentacije na plasmanu u 1 finala EURO 2008.".

Stoji dalje da "HNS stalno provodi i sudjeluje u raznim FIFA/UEFA aktivnostima "No to racism". Ovom djelatnošću će se nastaviti još intenzivnije, tražeći, pri tome, i nove oblike sprječavanja rasističkih ispada. HNS neposredno sudjeluje i u programu "Fare", stalno i u akciji "United against racism". Ovakve akcije provode se i u okviru nastupa svih reprezentacija Hrvatske, kao i na utakmicama CUP natjecanja u Hrvatskoj".

Iz Nyona inače stižu vijesti da je veoma mala vjerojatnost kažnjavanja klubova odnosno njihova isključenja iz euro-kupova - prije će, ukoliko nas UEFA proglasi odgovornima, reprezentacija morati jednu do dvije utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2010. odigrati pred praznim tribinama.

U rujnu nam, pak, stižu 6. Kazahstan i 10. Engleska!

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

NogometReprezentacija
  • Najnovije
  • Najčitanije

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!