Nogomet

Prva kazna stigla

Zoran Zdelar • subota, 28.06.2008.
Prva kazna stigla
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Uefa je Hrvatskom nogometnom savezu kaznu zbog korištenja pirotehničkih sredstava već odredila, a radi se o čak 60.000 eura...

Hrvatski nogometni savez našao se ovih dana u iznimno neugodnoj situaciji, nakon što su beogradske Večernje novosti prve objavile vijest da Uefa istražuje rasističke poruke koje su odaslali hrvatski navijači tijekom dvoboja s Turskom, a kao dokaz se koristi i nekoliko inkriminirajućih fotografija. Zbog toga Hrvatskoj prijeti čak i igranje pred praznim tribinama u prvoj ili prvim utakmicama kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2010. godine.

Ako je suditi po stavu koji je Uefa zauzela prilikom određivanja kazne za korištenje pirotehničkih sredstava na četvrtfinalnoj utakmici između Hrvatske i Turske, nije nemoguće da utakmicu protiv Engleza 10. rujna odigramo pred praznim tribinama. Naime, Uefa je odredila iznimno oštru kaznu zbog zapaljenih 15-ak baklji od strane hrvatskih navijača. HNS na ime kazne mora Uefi uplatiti čak 60.000 eura. U Rusanovoj 13 kažu da ne pamte kad je posljednji put Uefa nekome odredila toliku kaznu isključivo zbog pirotehnike u spomenutoj količini.

Predsjednik HNS-a Vlatko Marković i generalni tajnik Zorislav Srebrić otputovali su u petak u austrijsku prijestolnicu na sastanak kojem će nazočiti i sve njihove kolege iz država članica Uefe. Jedna od tema sastanka bit će i moguće proširenje Eura za dodatna četiri ili čak osam sudionika, no HNS neće podignuti ruku za taj prijedlog. Čelnici našeg Saveza nakon sastanka ostaju u Beču kako bi gledali finalnu utakmicu, a vjerojatno će i iskoristiti tu priliku kako bi lobirali za što nižu kaznu za spomenuti rasizam.

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

NogometReprezentacija
  • Najnovije
  • Najčitanije

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!