Tenis

"Ovo je moja velika pobjeda"

Branimir Korać • subota, 28.06.2008.
"Ovo je moja velika pobjeda"
Foto: EPA

Pobjeda protiv Davida Ferrera puno znači Mariju Ančiću. Pobijediti u Wimbledonu petog igrača svijeta, igrača koji u ovako sporom Wimbledonu može jako daleko otići, znači pravi i konačni povratak Marija Ančića u teniski vrh...

Mario je nakon meča bio svjestan važnosti ove pobjede. David Ferrer veliko je ime, iz samog vrha svjetskog tenisa, i u ovako borbenom i dobrom meču svladati ga puno znači za samopouzdanje igrača koji je protekle dvije godine više provodio po bolnicama nego na terenu.

"Presretan sam. Prošle godine u ovo vrijeme nisam bio u Londonu, prolazio sam kroz teško razdoblje, pokušavao se vratiti, a u tim trenucima sanjao sam meč u Wimbledonu na središnjem terenu. Umjesto u Wimbledonu, vrijeme sam provodio u teretani i tada sam shvatio kako mi je nedostajao", kazao je Mario.

Trijumf protiv Ferrera mu puno znači. "Izaći na središnji teren i pobijediti trećeg igrača svijeta, velika je stvar za mene. Iz Wimbledona nosim krasne uspomene, a ovaj meč će biti među mojim najdražim mečevima."

Početak godine bio je frustrirajuć. Mario je propustio i Australian Open što je bio četvrti Grand slam turnir u nizu koji je morao propustiti. "Nisam više znao što misliti. Nisam mogao igrati i trenirati, sve mi se činilo crnim tada. Nisam imao velike ciljeve, glavni ciljevi su mi bili da budem zdrav i da po mogućnosti zaigram na Olimpijskim igrama. U Peking možeš ako si u prvih 60 i to mi je bio cilj, dohvatiti barem taj plasman i Olimpijske igre", objašnjava Mario.

Očekivanja su bila skromna, ali Mario je odličnim igrama došao do drugog tjedna Wimbledona. "To mi puno znači, svatko tko je u drugom tjednu Wimbledona napravio je velik posao. Vidjeli ste, prošao sam kroz teško drugo kolo i meč od pet setova koji nisam baš najbolje odigrao, no nakon toga sam odigrao ovako sjajan meč i to je samo dokaz da je svaki meč druga priča. Isto tako u nedjelju ću se posebno pripremati za ponedjeljak i novi meč, no u subotu ću još uživati u ovoj pobjedi."

Na pressici naravno nije izostalo pitanje o pobjedi protiv Federera prije šest godina, posljednjem Rogerovom porazu na travi. "To je povijest, a niti Roger danas nije igrač kakav je onda bio. On se u to vrijeme mučio s igrama na Grand slamovima, ja sam odigrao nevjerojatan meč i dobio ga. Više mi znače četvrtfinale i polufinale jer to znači da sam u kontinuitetu igrao dobro."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!