Ostali sportovi

Kralj triput bolje od svjetskog rekorda

Sportnet • utorak, 01.07.2008.
Kralj triput bolje od svjetskog rekorda

S novim rekordom u bacanju kugle za atletičare s natkoljeničnom amputacijom Darko Kralj je potvrdio ozbiljne namjere na Paraolimpijadi u Pekingu...

Na Međunarodnom atletskom mitingu Trofej Slavonije, u subotu, 28. lipnja na stadionu u Gradskom vrtu, Darko Kralj je svoj nastup pretvorio u čisti užitak za osječke ljubitelje atletike. Član Atletskog kluba osoba s invaliditetom Grubišno Polje prvi je put srušio svjetski rekord 24. svibnja u Rijeci. Na tiskovnoj konferenciji prije natjecanja njegov trener Ivan Ivančić, trenerska legenda u bacačkim disciplinama predvidio je:

"Darko će danas srušiti svjetski rekord! Na treninzima baca te daljine, a natjecanje ga može samo dodatno potaći na bolji rezultat."

Riječi trenera Ivančića najbolje su potvrdili Darkovi rezultati. Već u prvom hicu, 14.04 metra iz Rijeke je postao bivši svjetski rekord, a potom je kugla još dva puta letjela dalje, da bi u posljednjem hitcu sletjela na 14.14. Gradski vrt je tako postao stadion na kojem je postavljen jedan svjetski rekord.

Neposredno poslije završetka fantastičnog niza Darko je u prvim izjavama zahvalio svom timu:

"Želim se zahvaliti mom treneru Ivanu Ivančiću i ponajprije tvrtki OTOS Ortopedska tehnika gdje mi je izrađena vrhunska proteza koja mi je dala izuzetnu sigurnost. Od samog početka naše suradnje i ekipa OTOS-a i trener Ivančić imali su vjeru u mene, a ja znam da ne bi bilo ovih rezultata."

Trener Ivančić je rekao da je za sve zapravo najzaslužniji upravo Darko – znate onu "Boj ne bije svijetlo oružje, već boj bije srce u junaka!"

Protetičari OTOS-a, službene protetičke tvrtke hrvatske paraolimpijske atletske reprezentacije nisu mogli sakriti oduševljenje: "Fenomenalno! Tri puta rušiti svjetski rekord u jednom danu. I to kod nas u Osijeku, gdje je sjedište naše tvrtke. Ponosni smo na Darka! On je 1991. stradao kod Osijeka braneći slobodu Hrvatske, a sad nam se slavodobitno vratio!"

Kad su ga pitali za očekivanja na Paraolimpijadi u Pekingu Darko je pomalo uzdrhtala glasa rekao: "Imam jedan san… Na pobjedničkom postolju slušati hrvatsku himnu!"

U subotu, 5. srpnja Darka Kralja i sve ostale paraolimpijske bacačice i bacače čeka nastup na Memorijalu Ašli Kožar u Varaždinu. To će biti vjerojatno posljednja provjera prije odlaska na završne pripreme na Bjelolasici i samog puta u Peking na Paraolimpijske igre. I u Varaždinu možemo očekivati odlične rezultate.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!