Rukomet

Reprezentacija opet u Zadru

Martina Oštrić • srijeda, 02.07.2008.
Reprezentacija opet u Zadru
Foto: Sebastian Govorčin

Ponovno desetkovana ozljedama, hrvatska rukometna reprezentacija odradila je prvi dio priprema za Olimpijske igre u Delnicama, nakon čega su stigli u Zadar, gdje će odraditi ostatak priprema za centralni događaj sezone...

Pakleni su u Delnicama trenirali bez Petra Metličića koji se oporavlja od operacije meniska, te je trenirao po posebnom programu, a slična je situacija i sa Mirzom Džombom, koji se momčadi, ili bolje reći Metličiću, priključio tek u četvrtak.

Dalibor Anušić jedini je od standardnih reprezentativaca koji uopće nisu ni doputovali u Delnice. Razlog zbog kojeg je, sad već bivši Zagrebov igrač ostao u Splitu je pokušaj saniranja ozlijede, a umjesto njega pozvana je mlada nada hrvatskog rukometa, 20-godišnji Jakov Gojun.

Drugi dio priprema za Peking naši će rukometaši održati u Zadru, gdje ih očekuje trening u novoj velikoj dvorani na Višnjiku – "mjestu zločina" gdje su izborili odlazak na Olimpijske igre. Iako je momčad Line Červara 10. i 11. srpnja trebala odigrati dvije pripremne utakmice s Bosnom i Hercegovinom, zbog nemogućnosti okupljanja najjačeg sastava susjedne nam reprezentacije to se neće dogoditi.

No, da svjetski prvaci iz Portugala ne bi ostali bez jake utakmice za vrijeme priprema, dogovoren je dolazak Tunižana, koji će sljedećeg tjedna odmjeriti snage s Paklenima. S obzirom da je trener Tunižana Sead Hasanefendić, nije bilo problema oko nalaženja zamjene bosansko-hercegovačkoj momčadi.

Obilazak Lijepe Naše hrvatski će reprezentativci završit će u Crikvenici, gdje se održava treći i posljednji ciklus priprema za Peking. Tamo će ih posjetiti aktualni svjetski doprvaci Poljska, s kojima će odigrati još dvije utakmice.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!