Zimski sportovi

Velika razmjena vratara

Ante Jukić • srijeda, 02.07.2008.
Velika razmjena vratara

Početak prijelaznog roka u NHL-u donio je, pomalo, neočekivanu "selidbu" vratara, budući da ih je čak osam promijenilo sredinu...

I dok se tek čekaju najzvučniji "ulovi" ljetnog prijelaznog roka u NHL-u, jučer je objavljena velika razmjena golmana. Najveće iznenađenje svakako predstavlja odlazak Cristobala Hueta iz Washington Capitalsa u Chicago Blackhawkse, budući da je Francuz pružao odlične partije za momčad iz glavnog grada SAD-a, u koji je krajem prošle sezone stigao iz Montreala.

Interesantan je podatak da su se Capitalsi "riješili" i svog drugog vratara, legendarnog Nijemca Olafa Kolziga, koji je preselio u sunčanu Floridu, u redove Tampa Bay Lightnings. Naravno da su ova dva odlaska bila pripremanje terena za neko zvučno ime, a njega su u Washingtonu našli u liku Josea Theodorea, koji stiže iz Colorado Avalanchea.

Osim ovih "zvučnih" prijelaza, valja spomenuti da su klubove promijenili i Curtis Joseph (vraća se u Toronto iz Calgaryja), Andrew Raycroft (iz Toronta u Colorado), Patrick Lalime (iz Chicaga u Buffalo), Ty Conklin (pridružio se aktualnim prvacima, Detroit Red Wingsima, iz Pittsburgh Penguinsa) te Alex Auld (stigao u Ottawu iz Bostona).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!