Zimski sportovi

Campbell i Redden u novim klubovima

Krešimir Ferlak • srijeda, 02.07.2008.
Campbell i Redden u novim klubovima

Cijeli prvi dan potpisivanja slobodnih igrača bio je prepun događanja. Neka od najtraženijih imena već su našla nove klubove, dok neki još važu ponude i tek će odlučiti o novim ili možda starim destinacijama...

Branić Brian Campbell, jedan je od najboljih obrambenih igrača lige, a samim time bio je i jedno od najtraženijih imena među slobodnim igračima. Potpisali su ga Chicago Blackhawksi i to na osam godina za velikih 56 milijuna dolara. Osim Campbella, iz Washingtona je stigao odlični vratar Cristobal Huet. Nakon ovakvih poteza jasno je da u Chicagu neće pristati na ništa manje od doigravanja u novoj sezoni.

New York Rangersi će i ove sezone sigurno imati visoke ciljeve, a dokaz tome je i potpis Wadea Reddena koji je stigao iz Ottawe. Jedan od najboljih ofenzivnih braniča popisao je ugovor na šest godina sa klubom s Manhattana. Rangersi su produžili ugovor sa odličnim braničem Mihalom Rozivalom, a iz San Josea su doveli i Patrricka Rissmillera.

Veliki rivali Rangersa, New Jersey Devilsi su pak u ekipu vratili igrače s kojima su već imali velike uspjehe. Brian Rolston i Bobby Holik su nova imena u svlačionici Devilsa, a obojica su već nosila dres kluba iz Newarka. Čini se da su u ekipi Devilsa zaključili da će im iskusni igrači pomoći da se vrate u borbu za naslov.

Legendarni Curtis Joseph vratio se u svlačionicu Toronta, gdje će vjerojatno imati poziciju pričuve, a Toronto se još pojačao odličnim napadačem Niklasom Hagmanom. Darcy Tucker je pak napustio Toronto i sljedeće dvije godine će provesti u Coloradu. Odličan posao je napravila i Tampa koja je potpisala Garya Robertsa, Ryana Malonea i Adama Halla iz Pittsburgha te Olafa Kolziga i Radima Vrbatu. Tampa definitivno podiže letvicu za sljedeću sezonu.

Ipak, neki od najvažnijih imena koja su na listi slobodnih igrača, još se nisu odlučila za nove klubove. Mats Sundin je jučer dobio nevjerojatnu ponudu od 20 milijuna dolara za dvije godine, koju su mu poslali Vancouver Canucksi, ali on i dalje šuti i još nije objavio niti da će nastaviti karijeru. Nakon ovakve ponude ipak je , čini se, bliži ostanku još barem koju sezonu.

Marian Hossa također traži novi klub, a čini se da su najviše zagrizli Edmonton Oilersi. Uz njega, o budućnosti nije odlučio niti Jaromir Jagr koji ima odličnu ponudu iz Rusije, a niti legenda Vancouvera Markus Naslund još nije siguran gdje će klizati sljedeće sezone. Zanimljivi dani su pred nama.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!