Vodeni sportovi

Hansen ostao bez OI na 200 prsno

Maja Giljanović • petak, 04.07.2008.
Hansen ostao bez OI na 200 prsno
Foto: Davor Sajko

Nekadašnji svjetski rekorder i na 200 metara prsno neporažen od olimpijskih trialsa prije četiri godine Brendan Hansen na spektakularan se način oprostio od olimpijskog lova na double u Pekingu sljedećeg mjeseca...

26-godišnji trostruki svjetski prvak i s štafetom 4x100 mješovito olimpijski pobjednik iz Atene je, naime, petog dana kvalifikacija za odlazak na OI u Omahi ostao bez vize za Peking: prvo je mjesto s drugim ikada isplivanim vremenom jednog američkog prsaša - 2:09.97 - osvojio Scott Spann, a drugi je u cilj s 2:10.36 ušao Eric Shanteau. Hansen, prvi na 100-tici, osvojio je samo četvrto mjesto s rezultatom 2:11.37 - umalo tri sekunde sporijim od dojučerašnjeg mu svjetskog rekorda (prošli mu ga je mjesec oteo Japanac Kitajima).

"Nemam riječi - potpuno sam prazan. Još u zagrijavanju sam se osjećao pomalo čudno, a ovi su momci predobri a da ne bi prepoznali prigodu i ugrabili je. Treniram s njima svaki dan i čini se da sam ih malo previše utrenirao", razočarano se pokušao malo našaliti Hansen.

Neočekivani je poraz okusio i Jason Lezak na 100 slobodno: 32-godišnji je veteran u polufinalu za svjetskim rekordom Alaina Bermarda zakasnio samo osam stotinki i postavio novi američki rekord te treće vrijeme u povijesti (47.58) da bi u finalu s 48.05 osvojio drugo mjesto iza Garretta Weber-Galea (47.92) kojem će Pekng biti prve Olimpijske igre.

Elaine Breeden oborila je vlastiti rekord mitinga - postavljen jučer u polufinalu na 200 delfin kojim je oborila 24 godine stari rekord Mary Meagher i pobijedila (2:06.75) ispred druge Olimpijke Kathleen Hersey.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!