Automoto

Nova staza, novi izazov

Goran Markuš • petak, 04.07.2008.
Nova staza, novi izazov

Na redu je utrka u Estorilu gdje će po prvi puta u povijesti nastupiti i vozači WTCC-a. Momčad Chevroleta dolazi u Portugal s namjerom da ostvari još jedan odličan rezultat čime bi nastavili prošlogodišnji trend odličnih nastupa na novim stazama…

Prošlogodišnja ulična utrka u Portu zabilježena je kao prva WTCC utrka u Portugalu. Vozači Chevroleta s osmjehom na licu rado se prisjećaju te utrke gdje su po prvi puta zasluženo osvojili prve tri pozicije pokrenuvši trend odličnih nastupa na novim staza tijekom ostatka sezone.

Nažalost, primarno zbog logističkih problema Porto će tek svake druge godine moći udomiti vozače WTCC-a te je ovogodišnja portugalska utrka pripala Estorilu. Staza koja se nalazi vrlo blizu prekrasne plaže odličan je odabir organizatora što potvr?uje i činjenica kako su upravo na njoj odvoženi mnogi nezaboravni krugovi legendarnih vozača Formule 1.

"Riječ je o odličnoj stazi stoga ne čudi što se vrlo radujem odlasku u Estoril. Nadam se da ću do kraja vikenda u ime Chevroleta i ja postati mali dio veličanstvene povijesti ove staze", izjavio je trenutno najbolje plasirani Chevroletov vozač, Rob Huff.

Sasvim očekivano i Alain Menu s osmjehom na licu putuje u Estoril gdje očekuje još jedan odličan rezultat. "Kako sam se u Brnu, gdje veliku prednost imaju automobili sa pogonom na stražnje kotače, uspio popesti na sam podij nije čudo što sam vrlo optimističan u svezi nadolazeće utrke. Mislim da nema razloga da se sva trojica ne bismo borili za sam podij", poručio je Menu.

"Sretan sam što je došao red na stazu koja bi trebala odgovarati našim automobilima i siguran sam da ćemo to znati iskoristiti na najbolji mogući način. Iako neke možda zabrinjava činjenica kako ću u Estorilu nastupati sa rezervnim automobilom moram napomenuti kako nema nikakvih razlika od trkaćih verzija kakve kolege i ja koristimo u regularnim uvjetima što potvr?uje i odličan prošlotjedni nastup na testiranjima u Monzi", poručio je Nicola Larini koji će nadolazećom utrkom pokušati nadoknaditi izgubljeno tijekom po njega vrlo nesretnog češkog vikenda.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

AutomotoOstaloWTCC
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!