Košarka

Ključni Kamerunac upitan za Atenu

Branimir Korać • subota, 05.07.2008.

Prva zvijezda kamerunske košarkaške reprezentacije, našeg prvog protivnika u kvalifikacijama za OI, Luc Mbah a Moute, mogao bi propustiti kvalifikacije i tako značajno oslabiti svoju reprezentaciju....

Nakon što je izabran na NBA draftu u drugoj rundi od strane Milwaukee Bucksa, Mbah a Moute se udaljio od nastupa za kamerunsku reprezentaciju u kvalifikacijama za Olimpijske igre. Dok se reprezentacija priprema za kvalifikacije, Mbah a Moute je još uvijek u SAD-u u kampu Milwaukee Bucksa i očekuje odluku svog novog kluba da li će ga pustiti u Atenu.

"Još razgovaramo o mom nastupu i ne znam kakva će biti odluka kluba. Bit ću razočaran ako ne odem u Atenu, ali unatoč tome imat ću razloga za zadovoljstvo jer ću trenirati s odličnim igračima i boriti se za mjesto u momčadi. Vjerujem da i bez mene reprezentacija može napraviti iznenađenje u Ateni", rekao je Mbah a Moute za Fiba.com.

Kamerunski izbornik Lazare Adignono nada se kako će Mbah a Moute ipak dobiti dozvolu za nastup. "Njegovo neigranje bilo bi ogroman hendikep za nas."

Koliko je Kamerun nama nepoznanica, toliko smo očito i mi njima. "Nikad nismo igrali protiv europskih momčad i nemam pojma kakvi su. Vjerujem kako će biti zanimljiv dvoboj", kaže Adignono.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!