Košarka

Zadru ždrijeb nenaklonjen

Branimir Korać • utorak, 08.07.2008.
Zadru ždrijeb nenaklonjen
Foto: Sebastian Govorčin

Za razliku od Cibone u Euroligi, Zadrani nisu tako dobro prošli u Eurokupu. I oni su smješteni u skupinu A, a protivnici će im biti francuski doprvak Roanne, grčki Maroussi te netko iz trokuta Cholet, Riga, Lagun Aro Bilbao...

Uleb kup od ove sezone nosi ime Eurokup te ima posve nov sustav natjecanja. Zadrani su izbjegli igranje kvalifikacijskih krugova, no nisu baš imali previše sreće sa ždrijebom u skupini. Istina, ima i težih skupina, no ima i onih koje su dosta lakše.

Ždrijeb je Zadru za protivnike dodijelio drugu momčad francuskog prvenstva prošle sezone Roanne, zatim nepredvidljive Grke Maroussi te potencijalno jakog protivnika iz kvalifikacija. U kvalifikacijskom dijelu zanimljivom Zadranima prvo će zaigrati Riga i francuski Cholet, a pobjednik tog susreta ide na Banićev i Pašalićev Lagun Aro.

Lagun Aro svakako je favorit za tu četvrtu poziciju u skupini i trebao bi biti i favorit za jedno od prva dva mjesta u skupini koja garantiraju drugi krug natjecanja. Zadrani bi se trebali boriti za jedno od prva dva mjesta s francuskim Roanneom koji je prošle sezone nastupao u Euroligi dok su Grci ipak na prvi dojam ovdje mali autsajderi, no još uvijek sposobni napraviti nereda.

Što se tiče ostalih skupina, pažnju privlači izuzetno jaka skupina E u kojoj su smješteni Lietuvos Rytas, Azovmaš i Asvel, a doći će im netko iz trokuta Gran Canaria, Benetton Treviso, Benetton Fribourg.

Prve kvalifikacijske utakmice igraju se 14. i 21. listopada, drugi kvalifikacijski krug je 28. listopada i 4. studenog, a skupine startaju prvim kolom 25. studenog.

Skupine Eurokupa

Skupina A: Chorale Roanne, Zadar, Maroussi, Bilbao Basket/Cholet/ASK Riga

Skupina B: Dynamo Moskva, Lukoil Akademik, Barons Riga, Hapoel Jeruzalem/Uniks Kazan/Czarni Sluips

Skupina C: Besiktas, Himki, Orlandina Basket, Oostende/Triumf/Le Havre

Skupina D: Aris, Türk Telekom, Bnei Hasharon, Telekom Basket/Panellinios/Kiev

Skupina E: Lietuvos Rytas, Asvel, Azovmaš, Gran Canaria/Benetton Treviso/Benetton Fribourg

Skupina F: Brose Baskets, Turow, Charleroi, Tartu Rock/Swans Allianz/Crvena zvezda

Skupina G: Pamesa, Artland, Fortitudo, FMP/My Guide Amsterdam/Ural Great

Skupina H: Girona, Hemofarm, Nymburk, Galatasaray/Siauliai/Budućnost

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!