Tenis

Tie-break do tie-breaka

Maja Giljanović • četvrtak, 10.07.2008.
Tie-break do tie-breaka
Foto: EPA

Osmina finala 390.000 eura vrijednog ATP turnira u švicarskom Gstaadu ponudila je iznimno neizvjesne dvoboje, a samo se Mihail Južni bez previše mučenja plasirao u četvrtfinale...

Treći je nositelj Južni, naime, Talijana Flavija Cipollu svladao s 6:3, 6:2 čime se 25-godišnji 16. igrač svijeta prometnuo u prvog favorita za osvajanje naslova - nema više drugog nositelja Paul-Henri Mathieua za što se pobrinuo naš Marin Čilić, Victor Hanescu je stao na rep uvijek opasnom Ivi Karloviću, a nominalno prvi nositelj Stanislas Wawrinka jest prošao protiv Stephanea Bohlija, ali igrom nije oduševio.

10. je igrač svijeta protiv sunarodnjaka i to igrača s pozivnicom - Bohli je trenutno 137. - trebao tri seta i na koncu svoju drugu pobjedu u drugom međusobnom susretu nad partnerom u igri parova nakon Ženeve 2004. (2:1) izborio u tie-breaku trećeg seta (7:3). 23-godišnjak u četvrtfinalu ide na Guillerma Canasa kojem je jučer bez da je izašao na teren predao Belgijac Kristof Vliegen.

Povredom suparnika je profitirao i Guillermo Garcia-Lopez - Španjolcu je predao Nicolas Kiefer, a Nijemac je ujedno koštao i eventualnih bodova Čilića u parovima jer nauštrb hrvatsko-njemačkog para u polufinale se probila talijanska kombinacija Andreas Seppi/Simone Vagnozzi. Mali revanš 25-godišnjaka: Garcia-Lopeza (i Daniela Gimena) su Čilić i Kiefer, naime, prije dva dana zaustavili u osmini finala.

Tie-breakovi, a treći maratonski (13:11) su stajali Karlovića prolaza, a nesuđeni mu je protivnik Jeremy Chardy naprotiv slavio na identičan način. Francuski je kvalifikant (103.) kolegu iz kvalifikacija Dominika Mefferta preokrenuo i nakon dva i pol se sata igre u četvrtfinale, prvo sezone van Challengera, plasirao sa 7:4 u 13. igri odlučujućeg trećeg seta.

Čilić protiv Igora Andrejeva sutra lovi svoje treće ovosezonsko polufinale - 19-godišnjak je dosad među četiri ušao u Nottinghamu i Chennaiju, a protiv Rusa vodi s 1:0 u međusobnim susretima (2:1 u Zagrebu 2006.)

Gstaad, osmina finala:
Južni (Rusija, 3) - Cipolla (Italija) 6:3, 6:2, Garcia-Lopez (Španjolska) - Kiefer (Njemačka) predaja, Chardy (Francuska, q) - Meffert (Njemačka, q) 6:7(1), 7:6(5), 7:6(4), Canas (Argentina) - Vliegen (Belgija) predaja, Wawrinka (Švicarska, 1) - Bohli (Švicarska, wc) 7:6(6), 5:7, 7:6(3)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!