Nogomet

Australci traže zaštitu Fife

Maja Giljanović • petak, 11.07.2008.
Australci traže zaštitu Fife
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Nogometni savez Australije tražit će od Svjetske nogometne federacije zaštitu od "grabežljivih Hrvata"...

Sydney Morning Herald navodi riječi izvršnog direktora Bena Buckleyja: Strašno smo razočarani planom Sydneyja jer sprovedu li ga, stvaraju presedan. Bit će to prvi put da australski klub planski radi na tome da igrače u koje se ulaže naš novac šalju u Hrvatsku".

Down Under su bijesni jer navodno Sydney United (bivša Sydney Croatia) - klub iz kojeg je dosad proizašlo 32 reprezentativaca - u "dosluhu" s Hrvatskim nogometnim savezom planira obećavajuće juniore smjesta transferirati u Hrvatsku nakon čega brigu o njima preuzima HNS, a na štetu, očito je, Socceroosa.

Buckley nastavlja: "Ukoliko se ovaj odnos usitinu ostvari, o njegovom ćemo se legalitetu posavjetovati s Fifom i slijedom njihove odluke povući odgovarajuće korake u odnosu na Sydney te HNS".

Hrvatska je dosad upecala Josipa Šimunića, Antu Šerića i Joeyja Didulicu, a kap koja je prelila čašu je, čini se, sve izvjesniji novi ulov - 18-godišnji Dario Vidošić.

Igrač Nürnberga i dosadašnji mladi reprezentativac Australije nije se našao na popisu izbornika Graham Arnolda za Olimpijske igre te razočaran kaže: "Ne odbacujem mogućnost uskoro zaigrati za Hrvatsku".

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!