Tenis

Čilić ostao bez polufinala

Maja Giljanović • petak, 11.07.2008.
Čilić ostao bez polufinala
Foto: Sandro Donda

Hrvatski Davis Cup reprezentativac Marin Čilić nije se uspio plasirati u polufinale 390.000 eura vrijednog turnira u švicarskom Gstaadu...

19-godišnjaka je, naime, pobijedio i za poraz mu u Zagrebu 2006. godine uzvratio, Igor Andrejev. Pet godina starijem i trenutno devet mjesta bolje na ATP ljestvici pozicioniranom Andrejev je trebalo 80 minuta protiv drugi uzastopni meč na servisu loše raspoloženog Čilića.

U osmini finala ugroziti ga nije uspio prokljuveni, kaže najmlađi član Topa 50, Paul-Henri Mathieu, ali Andrejev jest.

Rus je u prvom setu izvukao dvije break-lopte u četvrtom gemu, a da on sam nije nijednom zaprijetio Čiliću - Marin je primjerice do 5:4 i 6:5 stizao bez izgubljenog poena, ali ispod 50% ubačaja prvog servisa nije slutilo na dobro - i upravo je početni udarac zakazao kad je najviše trebao. U tie-breaku prvog seta Čilić je poveo 3:0 samo da bi potom s dvije duple vratio Andrejeva u igru - 34. igrač svijeta na koncu nakon 50 minuta igre uzima set sa 7:4.

U drugom se setu odmah nastavilo nizbrdo: Čilić kod rezultata 1:0 gubi, naime, s 15:40 servis, a ove sezone četvrtfinalist Monte Carla, Dubaija, Miamija i Buenos Airesa na svom servisu naprotiv gubi samo četiri poena i poslije sat i 25 minuta igre stiže do pobjede.

Imao je Čilić prigodu vratiti se: prvo je u šestom gemu propustio 30:40, a nakon što je na 5:2 spasio dvije meč-lopte, propušta na Andrejevom servisu za pobjedu i drugu break-šansu seta.

45 prema 75 posto ubačaja prvog servisa dovoljno govori, a umjesto trećeg polufinala sezone za Čilića nakon Chennaija i Nottinghama, stiže naprotiv prvo za Andrejeva.

Igra inače protiv Guillerma Garcije-Lopeza, a s obzirom da je Španjolca dobio u njihovom jedinom dosadašnjem susretu (Sopot 2005.) mogao bi sebi za 25. rođendan (14. 7.) priuštiti najljepši dar - prvu titulu godine, a četvrtu ukupno u karijeri nakon što je 2005. osvojio Valenciju, Palermo i Moskvu).

Gstaad, četvrtfinale:
ČILIĆ - Andrejev (Rusija) 6:7(4), 3:6

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!