Automoto

Melandri napušta Ducati

Maja Giljanović • nedjelja, 13.07.2008.
Melandri napušta Ducati
Foto: Srđan Badurina

Marco Melandri je raskinuo ugovor koji ga je do 2009. vezivao za Ducati, potvrdio je njegov menadžer Alberto Vergani, ali s obzirom da je do prekida došlo sporazumno nijedna strana neće platiti penale...

Odluka ne stupa na snagu odmah - u današnji 10. GP sezone, VN Njemačke u 14 sati, kreće s predzadnje pozicije - a 25-godišnjak je sličan rasplet najavio prošlog mjeseca: "Ugovor mi teče još dvije godine i u nepomućenim smo odnosima, ali nastavi li se još dugo ovaj crni niz, nikome nije u interesu produljavati agoniju. Nađu li nekoga kome će motor bolje leći, prihvatit ću odluku momčadi bez pogovora".

Objašnjenja za porazne rezultate u 2008., nekadašnji (2002.) svjetski prvak do 250 kubika, nema: "Od prvog dana motor mi nije sjeo. Kao da sam, naime, na mokrom, a zapravo sam na suhom".

Nagađanja o otkazu pojačala su se nakon VN u Doningtonu na kojoj nije osvojio ni boda, a za pobjednikom i to kolegom iz Ducatija, svjetskim prvakom Caseyjem Stonerom je zaostao cijeli krug. Trenutno je Melandri 14. u ukupnom poretku s 32 boda, a Stoner ih primjerice ima 110 više (za liderom, pak, prvenstva Danijem Pedrosom nakon točno polovice odrađenih utrka zaostaje 149 bodova).

Mediji špekuliraju da će nakon devet godina provedenih u Hondi i nesretnog izleta u Ducati, Melandri prijeći u Kawasaki zajedno s Johnom Hopkinsom i Anthony Westom. Stoneru bi se, pak, mogao pridružiti Sete Gibernau.

Španjolac se iz dvije godine duge mirovine vratio prošlog mjeseca testirajući tri dana Desmosedici na stazi u Mugellu, a početkom je srpnja na GP8-ici ostvario samo koju desetinu sekunde sporije vrijeme od ovogodišnjeg rekordera staze Stonera. Iz Ducatija, međutim, službene potvrde o povratku 35-godišnjaka još uvijek nema, a više bi se trebalo znati nakon VN SAD-a u Laguna Seci 20. poslije koje, naime, slijedi mjesec dana ljetne stanke do Brna 17. kolovoza.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

AutomotoSkrolMotoGP
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!